Mainos

Seksipalvelua alaikäisiltä ostaneelle sakkoja

Haminan seudulta oleva mies tuomittiin Kotkan käräjäoikeuden Haminan istuntopaikassa 10 800 markan sakkoihin seksipalvelujen ostamisesta alaikäisiltä Venäjällä. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun suomalainen on tuomittu ulkomailla tehdystä, alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.

Suomessa seksipalveluiden ostaminen alle 18-vuotiaalta kriminalisoitiin ja muutettiin yleisen syytteen alaiseksi rikokseksi vuoden 1999 alussa. Laki koskee myös seksiturismia. Suomen kansalainen voidaan tuomita seksipalveluiden ostamisesta alaikäiseltä, vaikka rikos olisi tehty ulkomailla eikä teko olisi rangaistava siinä maassa, jossa osto tapahtuu.

Haminassa tuomitun syyksi luettiin seksipalvelujen ostaminen kahdelta alaikäiseltä tytöltä, toiselta alkukesästä 1999 vuoden 2000 loppuun ja toiselta syksystä 1999 huhtikuuhun 2000. Kummallakin kerralla kyseessä oli 18 vuotta nuorempi henkilö. Syytteen mukaan 40-vuotias mies oli maksanut heille palveluista Viipurissa 500-600 ruplaa (150-170 markkaa) vuosien 1999-2000 aikana.

Hänen on syytteen mukaan täytynyt olla tietoinen asianomistajan iästä, joka on liittynyt oloihin, asianomistajan ulkonäköön sekä käyttäytymiseen. Jutun käsittely alkoi käräjäoikeudessa viikko sitten. Esillä oli myös syyte lapseen kohdistuneesta hyväksikäytöstä, mutta se peruuntui kun asianosaiset eivät saapuneet Viipurista oikeuteen.

Oikeudenkäynnin taustalla olivat Viipurin miliisin ja Suomen keskusrikospoliisin yhteiset tutkimukset alaikäisten prostituoitujen hyväksikäytön estämiseksi viime vuoden keväällä. Seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta voi johtaa enintään kuuden kuukauden tuomioon. Käräjäoikeus antoi tuomion keskiviikkona kansliapäätöksenä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.