Seksin kymmenen kauneus- ja terveysvaikutusta

On muutama asia, joka yhdistää suurinta osaa naisista: arvostamme syntisen hyviä jälkiruokia, rakastamme loppuunmyyntejä, eikä meitä haittaisi pysyä nuorekkaina ja terveinä mahdollisimman pitkään. Jotkut meistä käyttävät omaisuuden voiteisiin ja purnukoihin, jotka hädintuskin mahtuvat kylpyhuoneen kaappiin. Toiset ravaavat personal trainerin, lääkärin tai ravintoterapeutin vastaanotolla – metsästäen milloin mitäkin ihmettä, jolla edistäisi terveyttä tai kauneutta. No, tällä kertaa nuoruuden salaisuus saattaa löytyä lakanoiden välistä. Seksistä nimittäin!

Tristan Coopersmith paljasti Yourtango.comille erikoiset edut, joista et ehkä tiennyt hyötyväsi seksin aikana. Ellei seksi ole parisuhteessanne tehtävälistan kärjessä, kannattaa se nostaa takaisin viikkorutiineihin jo ihan oman terveytesi nimissä. Henkilö, joka harrastaa seksiä vähintään 1-3 kertaa viikossa, saa nauttia muun muassa näistä terveyttä ja kauneutta edistävistä eduista:

1. Ihosi pysyy pitempään nuorena ja terveenä. Seksi kiihdyttää verenkiertoa, mikä auttaa viemään happea ihollesi ja saa sen näyttämään kirkkaammalta. Tämä selittää myös seksinjälkeisen hehkun poskillasi. Rakastelu antaa lisäpotkua omalle luonnolliselle kollageenin tuotolle, mikä pitää näppylät ja roikkuvat silmäpussit loitolla. Enemmän ryppyjä lakanoissa tarkoittaa siis vähemmän ryppyjä kasvoissa!

2. Vastustuskyky nousee. Sanonta "Omena päivässä pitää lääkärin loitolla" olisi kai päivitettävä ajan tasalle. Rakastelemalla usein pidät lääkärin loitolla! Kun harrastat seksiä 1-2 kertaa viikossa, kehosi tuottaa enemmän vasta-ainetta, joka taistelee flunssaa ja muita infektioita vastaan.

3. Saat upeat hiukset. Hormonit eivät ainoastaan kontrolloi seksihalujasi, vaan myös hiustesi kuntoa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kukoistavat ja terveet hiukset ovat merkki tyydyttävästä seksielämästä: keho vastaanottaa ja hajottaa ravintoaineita aineenvaihduntaan tehokkaasti. Katso vaikka Angelina Jolien tai Catherina Zeta-Jonesin hiuksia!

4. Stressi vähenee. Elämä on toisinaan stressaavaa. Toki stressiä voi lievittää päivittäisellä urheilulla, aamumeditaatiolla tai ystävän kanssa juttelemalla, mutta seksi on vanha hyväksi havaittu keino. Vaikka verenpaine nousee hetkeksi korkeuksiin aktin aikana, pitemmän päälle se auttaa pitämään verenpaineen alhaalla ja stressitason alhaisena.

5. Kynnet vahvistuvat. Sama ratkaiseva tekijä, joka saa ihosi hehkumaan, tekee myös kynsistäsi vahvemmat. Mikä tarkoittaa vähemmän lohkeilevia kynsiä ja enemmän pitkään kestäviä manikyyreja!

6. Seksi on hyväksi sydämelle. Haluatko miehesi elävän satavuotiaaksi? Seksi auttaa! Tutkimusten mukaan enemmän kuin kahdesti viikossa seksiä harrastavilla miehillä on pienempi riski sairastua sydäntauteihin kuin niillä, jotka harrastavat sitä kerran kuussa. Tähän mennessä kukaan on tuskin tavannut miestä, jota pitäisi houkutella seksiin tällaisella perusteella – mutta eikö ole kiva tietää, että autat miestäsi myös tällä saralla rakastellessanne?

7. Näppylät häviävät. Heitä hyvästit huonon ihon hoidolle ja ihmepillereille! Seksi tasapainottaa hormonitasoa, jonka tuloksena ihosi on kuulas ja siisti. Ehkä kuitenkin hyvä, ettei tämä ollut tiedossa kun olit teini-ikäinen.

8. Seksi toimii luonnollisena särkylääkkeenä. Seksin aikana endorfiinin tuottaminen kehossa lisääntyy ja se auttaa poistamaan kipua, erityisesti päänsärkyä – sitä ei siis kannata käyttää tekosyynä seksistä luistamiseen. Seksi nopeuttaa myös haavojen parantumista. Ennen kuin teet ajanvarauksen lääkäriin, kokeile auttaisiko pikainen akti!

9. Painosi putoaa. Onko sinulla muutama ylimääräinen kilo, mutta ei halua luopua rakkaudestasi ranskalaisiin perunoihin ja suklaakakkuun? Seksi voisi olla toimiva vaihtoehto! Se ei ehkä ole yhtä tehokasta kuin normaali kuntosalitreeni, mutta polttaa keskimäärin 170 kilokaloria tunnissa. On epäilemättä olemassa huonompiakin tapoja pudottaa painoa.

10. Seksi ehkäisee hampaiden reikiintymistä. Siemenneste on täynnä sinkkiä, kalsiumia ja muita hampaille hyödyllisiä mineraaleja, joita saamme yhdynnässä elimistöömme. Aktiivinen seksielämä siis pitää meidät poissa myös hammaslääkärin vastaanotolta!


Lähde: Aolhealth.com, YourTango.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja