Mainos

Seksikolumni: Älä tee tätä virhettä parisuhteessa – törkeää vallankäyttöä!

Seksi ei ole ase.

MTV Lifestyle kertoi hiljattain, kuinka eräs mies pihtasi seksiä vuosia, koska odotti vaimonsa pudottavan raskauskilonsa. Milloin seksistä tuli parisuhteen taisteluase, peliväline ja kiristyskeino?

Seksin väärinkäyttämiseen törmää pelottavan usein: "saat, jos teet näin" tai "et saa, jos teet noin". Ei ihme, että parisuhteissa voidaan huonosti, jos yhdestä parisuhteen perusasiasta (siitä, mikä erottaa ystävyyssuhteen parisuhteesta) on tehty ase toista vastaan.

Seksin pitäisi olla haluttua kummankin puolelta, ilman taka-ajatuksia. Annatko vain, että saisit jotain? Harrastat seksiä saadaksesi hyödykkeitä. Ei kuulosta parisuhteelta.

Suostutko vain silloin, kun toinen on tehnyt jotain vaatimaasi? Palkan saa, kun työ on tehty. Kuulostaa pomo–alainen-tilanteelta, ei taaskaan tasavertaiselta parisuhteelta.

Älä anna ehtojen kera, älä vaadi ehtojen kanssa.

Siinä vaiheessa, kun seksistä tulee törkeä vallankäytön väline, ollaan syvällä suossa. Ja sieltä ei päästä ylös helposti, jos ollenkaan. Esimerkiksi pihtaaminen ei ratkaise mitään, oli sitten kyse miehestä tai naisesta, se vain pahentaa tilannetta – oli syy pihtaamiselle mikä tahansa.

Jos parisuhteessa on ongelma, siitä ei pääse muuten kuin puhumalla. Myös kipeistä ja ikävistä asioista pitäisi voida puhua. Jos puhuminen ei onnistu, on aika hakea apua.

Parisuhteessa ei voi olla valta-asemia tai sotatantereita, vaan tasavertaisuutta, toisen kunnioittamista ja sitä tärkeintä eli rakkautta. Miten sinä kohtelet rakastasi?

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja