Seksikauppa kukoistaa F1-kisassa: alaikäisten tyttöjen hyväksikäyttö tahraa kisajärjestäjän mainetta

Montrealissa järjestettävän Kanadan GP:n promoottori Francois Dumontier kertoo tekevänsä täyttä yhteistyötä viranomaisten kanssa kitkeäkseen F1-kisaviikonloppuna toistuvasti esiin nousevaa seksikauppaa. Dumontierin mukaan hämäräbisnestä harjoittavat käyttävät luvatta hyväkseen tapahtuman nimeä.

Dumontier oli tiistaina Quebecin provinssin hallituksen kuultavana F1-kisaviikonloppuna rehottavasta alaikäisiin tyttöihin kohdistuvasta seksikaupasta. Asiasta uutisoi Montreal Gazette -lehti.

Montrealin alueella toimivat lastensuojeluviranomaiset ovat viime vuosina panneet merkille, että joka kesäkuu Kanadan GP:n lähestyessä kaupunkiin ilmestyy huomattavia määriä alaikäisiä tyttöjä, joita on rekrytoitu nuorisokodeista prostituoiduiksi.

Tapahtumaa on myös kritisoitu seksituristien houkuttelusta kaupunkiin. Dumontier ei kiistänyt ilmiötä, mutta muistuttaa, ettei organisaatiolla ole mahdollisuuksia vaikuttaa kyseisiin lieveilmiöihin.

– Tämä on aihe, josta olen tietoinen ja se on todellisuutta, joka vaivaa minua. Voitte uskoa, että tuen teitä tässä, Dumontier vakuutti.

Ratsiassa kiinni useita alaikäisiltä seksiä ostaneita

Dumontier myös syytti mediaa, joka on seksiturismin liioittelullaan tehnyt liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä tapahtuman luonteesta. Hänen mukaansa esimerkiksi Montrealin strippibaarit ovat käyttäneet Kanadan GP:n nimeä luvatta omassa markkinoinnissaan.

– Haluan sanoa, että näillä tapahtumilla on negatiivinen vaikutus organisaatioomme ja omaan tapahtumaamme, ja ne myös yleensä ovat vastoin omia arvojamme, Dumontier lausui.

Dumontierin mukaan Kanadan GP:n järjestäjät ovat yrittäneet vedota aikuisten ja alaikäisten seksikaupan kitkemiseksi Montrealin kaupunginjohtoon jo vuosien ajan. Organisaatiota on kuitenkin kritisoitu siitä, ettei se ole budjetoinut minkäänlaista summaa seksuaalisen hyväksikäytön ehkäisemiseen. Tämän Dumontier myönsi.

– Päätehtävämme on järjestää autokisaa. Me järjestämme vain yhden tapahtuman kaupungilla torstaina, Dumontier puolustautui.

– On ihmisiä, jotka hyötyvät Montrealin GP:n läsnäolosta, ja valitettavasti, me emme tiedä siitä. Me saamme kuulla siitä mediasta tai sosiaalisesta mediasta emmekä usein kisaviikonlopun aikana.

Vuonna 2017 poliisi suoritti Montrealissa ratsioita, joissa pidätettiin 17 miestä maksun tarjoamisesta alaikäisille prostituoiduille.

Lue myös:

    Uusimmat