Mainos

Sekavassa tilassa ollut lääkäri harhaili työpaikallaan - syy selvisi

Sekavasti käyttäytynyt naislääkäri löydettiin harhailemasta sairaalan tiloista puolitoista tuntia työvuoronsa päättymisen jälkeen.

Päijät-Hämeen keskussairaalan päivityslääkäri vastaanotti työvuoronsa viimeisen potilaan klo 23:n jälkeen lauantai-iltana. Vuoro päättyi noin tuntia myöhemmin puoliltaöin. Puolitoista tuntia myöhemmin lääkäri löydettiin poliklinikan käytävältä sekavassa tilassa.

– Hän harhaili käytävällä, jossa ei ole siihen aikaan yöstä mitään toimintaa. Vartijat ottivat hänet haltuun. Nainen oli hyvin sekavassa tilassa, Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän va. johtaja Veli Penttilä kertoo.

Penttilän mukaan alkoholilla on osuutta naisen käyttäytymiseen. Vartijat olivat puhalluttaneet lääkärin.

– Siltä näyttää, että hän on työvuoronsa hoitanut kohtuullisesti. Ylilääkärimme on käynyt läpi potilaiden paperit, joita hän on hoitanut. Onni onnettomassa tapauksessa on, että työvuoron aikana ei ilmennyt mitään, mikä olisi vaarantanut potilasturvallisuuden.

– Semmoinen puolitoista tuntia on aikaa työvuoron päättymisen ja löytymisen välillä. Onko alkanut sitten nauttimaan työvuoron päättymisen jälkeen vai miten. 

Lääkäri ei ole sairaalan vakituista henkilökuntaa, vaan tekee päivitysvuoroja vuokratyöfirman kautta. Penttilä sanoo, lääkärin olevan ”kohtuullisen nuori”.

– Teemme asiassa omat selvityksemme yhdessä vuokratyöfirman kanssa. Myös Valvira on kiinnostunut tapauksesta.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.