Mainos

Seitsenhenkisellä perheellä kauhuherätys: ”Lapset kannettiin evakkoon kesken unien”

Jyväskylässä sattui myöhään torstaina vaarallinen tilanne, kun seitsenhenkisen perheen kotitalo lähti sortumaan keskellä yötä.

Keski-Suomen päivystävä palomestari Pentti Partanen kertoo, että omistaja oli remontoinut Tuomaanrannassa sijaitsevaa taloa kevään aikana.

Tarkoituksena oli laittaa talon ympärillä kulkeva salaoja kuntoon, mutta projekti päättyi erittäin ikävään yöherätykseen. 50-luvulla rakennettu rintamamiestalo olisi pahimmassa tapauksessa romahtanut suurperheen niskaan.

Edelleen sortumavaarassa

– Lattiarakenteet olivat antaneet periksi ja notkahtaneet. Sokkeli eli perustus oli halkeillut ja painunut alaspäin. Kehotimme isäntäväkeä, että taloon ei kannata jäädä. Tuskin he olisivat siellä unta saaneetkaan tuollaisen tapahtuman jälkeen, Partanen kommentoi.

Talo on edelleen sortumavaarassa ja Partasen mukaan päivän valjettua paikalla käy rakennustarkastaja, joka arvioi talon kunnon ja päättää jatkotoimenpiteistä. Hän sanoo, ettei ole uransa aikana törmännyt vastaavanlaiseen tapaukseen.

– Lapset joutuivat lähtemään kesken unien. Äiti pakkasi tavaraa autoon ja lapset kannettiin puoliunessa evakkoon. Majapaikka löytyi sukulaisilta. Partanen kertoo. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.