Mainos

Seitsemän pidätystä Turkissa

Turkin poliisi on tunnistanut Istanbulin eilisten itsemurhaiskujen kaksi tekijää. Pommi-iskujen johdosta on pidätetty seitsemän henkilöä.

Turkin poliisi on tunnistanut Istanbulin eilisten itsemurhaiskujen kaksi tekijää, kertoo turkkilainen Hurriyet-sanomalehti. He olivat Turkin kansalaisia.

Viranomaiset eivät ole julkaisseet itsemurhaiskujen tekijöitä, mutta lehden mukaan kyseessä saattavat olla samat henkilöt, jotka hankkivat kuorma-autot äskeisiin synagogaiskuihin. Pommi-iskujen vuoksi on pidätetty seitsemän henkilöä.

Turkin ulkoministeri Abdullah Gül on vahvistanut pidätykset. -Joitakin ihmisiä on pidätetty, mutta on liian aikaista antaa heistä tietoja, Gül sanoo.

Ainakin 27 ihmistä kuoli ja yli 400 haavoittui torstaina Istanbulissa tehdyissä itsemurhaiskuissa. Iskut kohdistuivat Britannian konsulaattiin ja brittijohtoiseen HSBC-pankkiin. Kuolleiden joukossa on Britannian pääkonsuli Roger Short.

Straw: Iskut lisäävät Turkin EU-mahdollisuuksia


Istanbulin terrori-iskut pikemminkin parantavat kuin huonontanut Turkin mahdollisuuksia päästä Euroopan unioniin jäseneksi. Asiasta kertoi Britannian ulkoministeri Jack Straw tutustuessaan perjantaina toisen pommi-iskun tapahtumapaikkaan.

Straw'n mukaan terrori-iskut vahvistavat kaikkien EU-maiden halua nähdä Turkki joukossaan. -Meihin kohdistuu sivistyneessä maailmassa globaalinen uhka ja meidän on suhtauduttava siihen globaalilla tavalla, Straw sanoi myöhemmin yhteisessä lehdistötilaisuudessa Turkin ulkoministerin Abdullah Gülin kanssa.

Al-Qaidan solu ilmoittautui Istanbulin hyökkäysten tekijäksi


Internetissä julkaistun tekstin mukaan al-Qaida-verkostoon kuuluva ryhmä toteutti Istanbulin torstaiset itsemurhaiskut, joissa 27 ihmistä sai surmansa.

Abu Hafz al-Masrin prikaatit -ryhmä väitti aikaisemmin olleensa myös lauantain kahden synagogaiskun takana. Ryhmän lausunnon mukaan torstain pommit osuivat brittikohteisiin, koska Britannia "taistelee islamia vastaan".

Toinenkin ryhmä on ilmoittautunut pommi-iskujen tekijäksi. Myös lähes tuntematon turkkilaisryhmä Suuren orientin islamilainen hyökkäysrintama (IBDA-C) väittää olevansa osa al-Qaida-verkostoa.

(MTV3-STT)

Al-Qaidan tavoitteena on horjuttaa Turkin yhteistyötä länsimaiden kanssa, sanoo terrorismin tutkija Heidi Huuhtanen.

(Huomenta Suomi 21.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.