Mainos

Seitsemän Nato-sotilasta kuoli Afganistanissa

Seitsemän sotilasliitto Naton sotilasta on saanut surmansa itsemurhaiskussa Etelä-Afganistanissa, kertoi Afganistanin armeijan komentaja Abdul Hameed.

Nato on vahvistanut kuuden kuoleman. Sotilasliitto ei ole kertonut sotilaiden kansallisuutta. Suurin osa eteläisissä maakunnissa olevista Nato-joukoista on Yhdysvalloista, Britanniasta ja Kanadasta.

Hameedin mukaan Nato-sotilaat kuolivat, kun itsemurhapommittaja räjäytti räjähteillä lastatun auton lähellä Zherain alueella Kandaharissa sijaitsevaa tukikohtaa. Neljä Nato-sotilasta ja useita afganistanilaissotilaita haavoittui.

Tänä vuonna jo lähes 700 kansainvälisten joukkojen sotilasta on kuollut Afganistanissa. Vuosi on kansainvälisille joukoille verisin sitten vuoden 2001, jolloin kansainvälinen liittouma hyökkäsi Afganistaniin ja syrjäytti islamilaisen Taleban-ääriliikkeen vallasta.

Nyt liki 150 000 kansanvälisten joukkojen sotilasta on taistelemassa Taleban-kapinallisia vastaan. Afganistanissa on myös suomalaisia sotilaita. He ovat sijoittuneet pääasiassa Mazar-i-Sharifin lähistölle Pohjois-Afganistanissa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.