Seitsemän lasta kuoli ilmaiskussa Afganistanissa

Isku tehtiin moskeija-kouluun, jonka oli päätelty olevan al-Qaida-taistelijoiden piilopaikka.

Ainakin seitsemän lasta on saanut surmansa Yhdysvaltain johtaman liittoutuman ilmaiskussa Kaakkois-Afganistanissa Paktian maakunnassa. Iskun kohteena oli suljettu alue, jossa sijaitsee sekä moskeija että uskonnollinen koulu. Amerikkalaiset epäilevät aluetta al-Qaida-verkoston piilopaikaksi.

Isku tehtiin myöhään eilisiltana. Liittoutuma kertoi, ettei sotilailla ollut mitään tietoa siitä, että alueella oli lapsia. Sen sijaan liittoutuma oli saanut tiedustelutietoa, jonka mukaan al-Qaidan taistelijoita oli paikalla.

- Me tarkkailimme aluetta koko päivän, emmekä nähneet mitään merkkejä siitä, että siellä oli lapsia, sanoi liittoutuman edustaja majuri Chris Belcher.

Liittouman mukaan iskussa sai surmansa myös useita kapinallisia taistelijoita.

- Tämä on jälleen yksi esimerkki siitä, että al-Qaida käyttää moskeijaa ja viattomia siviilejä suojellakseen itseään, Belcher sanoi.

- Olemme hyvin pahoillamme, että tässä iskussa menehtyi viattomia siviilejä.

Yhdysvaltain armeijan mukaan kymmeniä kapinallisia sai surmansa myöhään eilisiltana kahdessa erillisessä välikohtauksessa. Kiivaita taisteluja käytiin Helmandin ja sen naapurissa olevan Kandaharin maakunnissa. Taisteluissa haavoittui myös kaksi liittoutuman sotilasta.

Väkivaltaisuudet Afganistanissa ovat kiihtyneet viime kuukausina, ja hallituksen laskelmien mukaan yli 120 siviiliä on tänä aikana saanut surmansa taisteluissa.

Siviilien lisääntyneet kuolemat ovat synnyttäneet Afganistanissa mielenosoituksia, joissa on vaadittu presidentti Hamid Karzain eroa ja amerikkalaisjoukkojen vetäytymistä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat