Seitsemän kuoli terrori-iskussa Karachissa

Seitsemän ihmistä on kuollut Pakistanissa, kun kaksi aseistautunutta miestä hyökkäsi kristillisen hyväntekeväisyysjärjestön tiloihin.

Seitsemän ihmistä kuoli tänään Karachissa Pakistanissa, kun kaksi aseistautunutta miestä hyökkäsi kristillisen hyväntekeväisyysjärjestön tiloihin, ilmoitti poliisi. Iskussa haavoittui kolme ihmistä, heistä kaksi vakavasti.

Kuusi ihmistä sai surmansa heti ja seitsemäs menehtyi myöhemmin vammoihinsa, kertoivat lääkärit.

Kaksi aseistautunutta miestä tunkeutui Adara Aman-O-Ansaat -järjestön (Rauha ja oikeudenmukaisuus) tiloihin, minkä jälkeen he sitoivat uhrinsa ja ampuivat heitä päähän, kertoi poliisi. Hyökkääjät pakenivat tekonsa jälkeen.

-Tämä on terroriteko. Tässä vaiheessa en pysty sanomaan, onko kyseessä uskonnollinen terrorismi vai jotain muuta. Se oli suunniteltu hyökkäys, sanoi Karachin poliisipäällikkö Tariq Jamil.

Isku oli jo viides kristillisiä kohteita vastaan Pakistanissa sitten viime lokakuun. Iskuissa on tähän mennessä kuollut 31 ihmistä. Iskuista on syytetty ääri-islamilaisia ryhmiä, joita on suututtanut Pakistanin hallituksen päätös katkaista tukensa Afganistanin Taleban-hallinnolle.

Kristittyjen oikeuksia Pakistanissa ajavan Shahbaz Bhattin mukaan isku oli Taleban-liikkeen ja al-Qaeda-verkoston kannattajien kosto. Myös Lahoren kaupungin katolinen arkkipiispa Lawrence Saldanha epäili iskusta al-Qaedan tukijoita. -Tämä ilmentää heidän suuttumustaan siitä, että al-Qaedan jäseniä on pantu ahtaalle Pakistanissa, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat