Mainos

Seitsemän kuoli mielenosoituksessa Beirutissa

Tilanne kiristyi sen jälkeen, kun Libanonin armeija yritti hajottaa jatkuvia sähkökatkoja vastaan protestoineen mielenosoittajajoukon, jotka tukki liikennettä polttamalla renkaita.

Libanonissa puhkesi tänään väkivaltaisuuksia, kun alituisista sähkökatkoista närkästynyt väki osoitti mieltään maan pääkaupungissa Beirutissa. Sähkökatkot kiusaavat Beirutin eteläisiä shiia-alueita.

Tilanne kiristyi armeijan yritettyä hajottaa mielenosoittajat, jotka tukkivat liikennettä polttamalla renkaita. Seuranneessa ammuskelussa kuoli seitsemän ihmistä, kertoo Amal-shiiapuolueen edustaja. Turvallisuuslähteiden mukaan kuolonuhreja on neljä.

Yhteenotto oli pahin noin vuoteen. Sen pelätään kiristävän maan entisestään tulehtunutta poliittista tilannetta, joka on estänyt myös presidentin valinnan.

Ampujista ei ole varmuutta, ja armeija ilmoitti tutkivansa tapauksen. Ilmeisesti yksi uhreista kuoli harhalaukauksesta, kun sotilaat ampuivat ilmaan. Punaisen Ristin mukaan 19 ihmistä sai vammoja, heistä neljä oli kuolemanvaarassa.

Amalin edustajan mukaan kuolonuhreista yksi oli Amalin kannattaja ja neljä shiialaisen Hizbollahin miehiä. Lisäksi vammoihin menehtyi yksi pelastustyöntekijä ja yksi siviili.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.