Mainos

Seitsemän helppoa tapaa selättää stressi

Stressaako työ tai muut arkeen liittyvät velvollisuudet? On olemassa monia pieniä ja helppoja keinoja keventämään oloasi. Webmd.com listasi seitsemän mieltä piristävää vinkkiä, jotka on helppo toteuttaa vaikka heti.

Stressiä ei saa päästä kasaantumaan, joten sen purkamiseen on hyvä pyhittää pieni hetki päivittäin. Jos rahkeesi eivät riitä kovin ihmeelliseen rentoutumisriittiin, kokeile aluksi näitä yksinkertaisia, mutta toimivia vinkkejä. Huomaat rentoutuvasi hetkessä ja tunnet olosi virkeämmäksi.

Naura ääneen

Kutsu kaverit kylään katsomaan komediaa ja jakamaan hyvät naurut. Joka kerta kun repeät nauramaan, elimistöösi virtaa enemmän happea, verenkierto lisääntyy ja stressi haihtuu. Jo pelkästään nauramisen ajatteleminen auttaa alentamaan stressitasoa.

Paijaa lemmikkiäsi

Sen lisäksi, että saat lemmikiltäsi ehdotonta rakkautta, se tekee hyvää myös terveydellesi. Kun paijaat lemmikkiä edes muutaman minuutin, kehosi vapauttaa hyvänolon hormoneja kuten serotoniinia ja prolaktiinia. Samaan aikaan se vähentää jo vapautuneiden stressihormonien määrää. Verenpaine laskee, hermostuneisuus vähenee ja vastustuskyky nousee.

Siivoa sekasotkut

Kaaoksellisen sekamelskan ympärillä eläminen voi olla musertavaa ja myötävaikuttaa stressin syntyyn. Se alkaa hermostuneisuudesta, kun et löydä lompakkoasi, lastesi kotiläksyjä tai tärkeää laskua. Siivoa laatikko, hylly tai pöytä kerrallaan. Siisti tila saa olosi tyytyväiseksi ja virkistyneeksi. Kaiken lisäksi suursiivous on hyvää kuntoilua!

Juo appelsiinimehua

Kenties päivittäisiin aamurutiineihisi kuuluukin appelsiinimehun juonti. Tutkijoiden mukaan C-vitamiini auttaa ihmisiä hallitsemaan tehokkaammin stressiä. Se myös tehostaa vastustuskykyäsi.

Laula laulu

Käännä autoradion volyymit kaakkoon tai hyräile suihkussa. Laulat sitten nuotilleen tai sen vierestä, laulaminen voi saada sinut paremmalle tuulelle. Laulaminen on myös hyväksi hengityksellesi ja ryhdillesi, sekä sydämellesi ja vastustuskyvyllesi.

Lähde kävelylle

Kuntoilu on loistava tapa vähentää stressiä, sillä se auttaa kehoasi tuottamaan endorfiinia. Se auttaa sinua myös keskittymään ja unohtamaan huolenaiheesi. Jos lähdet reippaalle kävelylle puoleksi tunniksi, täytät näiden etujen lisäksi päivittäisen kuntoilusuosituksen!

Jauha purkkaa

Purkan jauhamisella on muitakin myönteisiä vaikutuksia kuin hengityksen raikastaminen ja hampaiden huolto. Tutkimuksen mukaan purkan pureskelu helpottaa stressiä ja levottomuutta sekä edistää suorituskykyä esimerkiksi opiskellessa. Purkanjauhajat olivat myös vähemmän masentuneita ja hakeutuivat pienemmällä todennäköisyydellä lääkäriin korkean verenpaineen tai kolesterolin takia.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Webmd.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.