Mainos

Seitsemän haavoittunut Belfastin levottomuuksissa

Viisi sotilasta ja poliisia sekä kaksi siiviiliä haavoittui Pohjois-Irlannin yhteenotoissa viime yönä.

Poliisin ja Britannian armeijan partio-ajoneuvoa ammuttiin katolisten ja protestanttisten alueiden rajalla maakunnan pääkaupungissa Belfastissa. Kolme sotilasta ja kaksi poliisia sai vammoja. Iskun uskotaan olevan Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n työtä.

Hyökkäystä pidettiin pettymyksenä, sillä protestanttinen Oranialaisveljeskunta oli vuorokautta aiemmin taipunut sovinnolliseen eleeseen luvatessaan perua tai siirtää neljä kiistaa herättänyttä perinnemarssiaan. Kahden teini-ikäisen kerrottiin myös haavoittuneen toisaalla Belfastissa sattuneissa ampumavälikohtauksissa.

Tänään on Pohjois-Irlannin protestanttien tärkein vuotuinen muistopäivä, jota juhlistetaan polttamalla kokkoja ja järjestämällä kymmeniä marsseja sekä ilotulituksia eri puolilla maakuntaa.

Protestantit kunnioittavat näin Wilhelm Oranialaisen armeijan voittoa katolisista vuonna 1690 käydyssä Doynen taistelussa. Britannian valtaa kannattavien protestanttien heinäkuinen juhlinta on Pohjois-Irlannissa jokavuotinen levottomuuksien aihe.
(STT-Reuter)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.