Mainos

Seitsemän ammuttu Jamaikan vaalien alla

Jamaikalla on aiemminkin ollut levottomuuksia vaalien alla. Vuoden 1980 väkivaltaisuuksissa sai surmansa lähes 900 ihmistä.

Maanantaina järjestettävät vaalit ovat lietsoneet levottomuuksia Jamaikalla. Aseistautuneet miehet ovat tappaneet yhteensä ainakin seitsemän ihmistä pääkaupunki Kingstonin ja Manchesterin alueilla.

Yksi ammutuista oli tällä hetkellä valtaa pitävän People's National Partyn jäsen. Ammuskeluissa haavoittui yksi ihminen.

Poliisin mukaan ammuskelulla oli poliittinen motiivi. PNP:n mukaan kaikki ammutut olivat puolueen kannattajia.

Myös poliisi on saanut osansa levottomuuksista. Kingstonin väkivallasta tunnetulla Constant Springin alueella poliisilaitokselle heitettiin kaksi kotitekoista pommia, jotka aiheuttivat tulipalon virastoalueella.

Uusimmat gallupit ennustavat oppositiopuolue Jamaica Labour Partyn ohittavan hallituspuolue PNP:n vaaleissa. PNP on voittanut viidet peräkkäiset vaalit ja hakee jälleen vaalivoittoa maan ensimmäisen naispääministerin Portia Simpson Millerin johdolla.

Jamaikalla on ennenkin rähinöity vaalien alla. Vuonna 1980 lähes 900 ihmistä menetti henkensä vaaleja edeltäneissä levottomuuksissa.

Vaalit oli määrä järjestää elokuun 27. päivä, mutta äänestyspäivää siirrettiin hurrikaani Deanin aiheuttaman kansallisen hätätilan vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.