Mainos

Seiskan haastattelema Anneli Auer: "Lapset elävät valheen vankeina"

Ulvilan murhamysteerin keskipisteessä vuosikausia pyörinyt Anneli Auer kertoo tuntemuksistaan ja arjestaan 7 Päivää -lehden haastattelussa.

Auer todettiin helmikuussa syyttömäksi miehensä  Jukka S. Lahden murhaan Vaasan hovioikeuden äänestystuloksella 2–1. Auer istuu tällä hetkellä seitsemän vuoden tuomiota seksuaalirikoksista ja vapautuu kesällä.

Vankilomalla haastatellun Aurien mukaan tuleva vapautuminen mietityttää häntä.

– Ehkä minua hiukan pelottaa jollain tavalla, mutta maailmastani tuli pelottava jo vuonna 2006, eikä se ole siitä hirveästi muuttunut, Auer sanoo Seiskalle ja lisää, että tuntee itsensä kiusaantuneeksi ihmisten tuijottaessa.

Vanhimman tyttären kanssa välit kunnossa

Auer ei ole ollut vuosiin missään tekemisissä kolmen nuorimman lapsensa kanssa, jotka on sijoitettu sijaisperheeseen. Vanhimman tyttärensä kanssa Auer sen sijaan on hyvissä väleissä.

– Odotan kovasti, että pääsemme vapauduttuani jälleen lähentymään. Minunkin täytyy löytää yhteisiä harrastuksia, ja ehkä voimme tyttäreni kanssa alkaa harrastaa jotain yhdessä, Auer sanoo.

Auer väittää, ettei tunne erityistä katkeruutta Suomen oikeusjärjestelmää tai poliisia kohtaan. Porin poliisiin hän kuitenkin sanoo suhtautuvansa hyvin negatiivisesti. 

Hän sanoo, ettei myöskään tunne katkeruutta nuorempia lapsiaan kohtaan, joista osa todisti Aueria vastaan murhaoikeudenkäynnissä. 

– Pienet lapset voivat puhua mitä tahansa, mitä aikuiset heille syöttävät. Syytän asiassa ainoastaan aikuisia. Lapseni ovat eläneet valheiden vankeina sijaisperheessä. Vaikka heillä olisikin halu kertoa, miten asiat oikeasti ovat, eivät he siellä voi tuoda asioita esiin, Auer väittää.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.