Mainos

Seinäjoen tangokilpailun finalistit selvillä

Seinäjoen tangolaulukilpailujen karsinnoissa valittiin illalla kuusi finalistia. Uudet tangokuninkaalliset valitaan huomenna.

Seinäjoella käytävissä tangolaulukilpailuissa karsittiin illalla kolme parasta mies- ja naislaulajaa huomenna käytävään finaaliin. Tämän vuoden uusi tangokuningatar valitaan kolmen laulajattaren joukosta, johon kuuluvat Saija Tuupanen Joensuusta, Laura Hihnala Helsingistä ja Johanna Piipponen Sotkamosta.

Tangokuninkaan tittelistä kilpailevat puolestaan Timo Turunen Joensuusta, Kari Hirvonen Ähtäristä sekä Rami Rafael Laitilasta. Yleisöäänestyksessä eniten ääniä kahmivat Johanna Piipponen ja Rami Rafael.

Kaikkiaan tangokuninkaallisten tittelistä kilvoitteli tänä vuonna yli 1000 laulajaa. Karsintakilpailuun valikoitui alkukilpailujen perusteella harvinaisen nuori joukko, sillä heidän keski-ikänsä on alle 22 vuotta. Tuomariston puheenjohtajan Päiviö Pyysalon mielestä tämänvuotisissa tangokilpailuissa ei kuitenkaan ollut kyse iästä tai ulkonäöstä, vaan ammattitaidosta. Tämän vuoden tangolaulukilpailun voittajat ratkeavat huomenna hieman ennen iltayhdeksää.

Tämän päivän karsinnassa julkistettiin myös tangomusiikin sävellys- ja sanoituskilpailun tulokset. Kilpailuun osallistuneista 209 tangosta parhaaksi arvioitiin keravalaisten Timo Forsströmin ja Jorma Toiviaisen tango Ei lähtevää saa viivyttää. Tuomariston mielestä sävellys- ja sanoituskilpailun kärki oli tänä vuonna tasokas, mutta kapea.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.