Mainos

Seikkailunhaluisten matkustajien tulisi tehdä ilmoitus ulkoministeriöön

Suomalaiset ovat seikkailunhaluisempia matkailijoita kuin ennen. Matkakohteista haetaan muutakin kuin valmismatkan turvan tuntua ja moneen kertaan nähtyjä hotellin uima-altaita. Mitä eksoottisempi kohde, sitä enemmän siitä pitäisi kuitenkin etukäteen ottaa selvää, ettei joudu kulttuurien törmätessä vaikeuksiin.

Ulkoministeriön kriisi- ja avustustiimin johtaja Virpi Kankare kehottaa suomalaisia ilmoittamaan ulkoministeriölle kaukomatkoistaan, jotta hädän tullen apua saadaan nopeasti.

- Yritämme mahdollisuuksien mukaan ennaltaehkäistä vaikeuksia ja toivomme että kaikki - varsinkin näihin eksoottisiin matkakohteisiin matkustavat - ottaisivat matkavakuutuksen ja tekisivät meille matkustusilmoituksen

Kankare muistuttaa, että matkustusilmoituksen voi tehdä vaikka tekstiviestillä. Tiedoista tulee vain selvitä, mihin matkustaa ja mistä numerosta saa tarvittaessa kiinni.

- Jos matkalla joutuu vaikeuksiin tai tulee joku kriisitilanne, esimerkiksi maanjäristys, se on helpoin tapa varmistaa avun saanti.

Kankare sanoo, että pienissäkin asioissa voi ottaa yhteyttä ulkoministeriöön, mutta muistuttaa, että muitakin tahoja on olemassa.

- Matkustuspäätös on aina jokaisen oma, joten jokainen kantaa oman vastuun. Jos maassa ei ole Suomen edustustoa, voi kääntyä pohjoismaisen edustuston puoleen. Jos sitäkään ei ole, toisen EU-maan edustusto auttaa. Jos on valmismatkalla, matkajärjestäjä tietenkin ensi kädessä auttaa, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Kankere muistuttaa.

Ulkoministeriön matkustusturvallisuus -sivuilta löytyy tietoa etenkin eksoottisten maiden matkustusturvallisuudesta.

Tee ilmoitus matkastasi Ulkoministeriöön numeroon 16358.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.