Mainos

Sega irtisanoo

Japanilainen tietokonepelien ja -laitteiden valmistaja Sega on ilmoittanut vähentävänsä noin 12 prosenttia henkilöstöstään Dreamcast-pelilaitteiden tekoon kytkeytyvistä toiminnoista. Leikkaukset ovat seurausta yhtiön aiemmasta päätöksestä lopettaa näiden pelikonsolien valmistus. Yhtiö keskittyy itse pelien tekoon.

Segan mukaan vähennyksiin pyritään vapaaehtoisin järjestelyin. Työntekijöitä kannustetaan mm. eläkkeelle. Pääkonttorin tutkimusyksikön ja hallinnon työntekijämäärä on tarkoitus vähentää 700:sta 300 työntekijään. Segan edustajan mukaan kaikkiaan toiminnoissa työskentelee noin 2 600 ihmistä, mutta 1 600 heistä on peliohjelmistojen tutkimuksessa ja tuotekehityksessä sekä ajanvietetoimintojen johdossa.

Segan vetäytyminen pelilaitteiden valmistuksesta jättää miljardien markkojen pelimarkkinat sen japanilaisille kilpailijoille Sonylle ja Nintendolle sekä amerikkalaiselle Microsoftille, joka suunnittelee parhaillaan uuden Xbox-laitteen valmistusta. Segan Dreamcast tuli markkinoille marraskuussa 1998. Sega on ilmoittanut, että maaliskuussa päättyvän tilikauden tappiot tulevat nousemaan noin 58,3 miljardiin jeniin eli noin 3,5 miljardiin markkaan. Yhtiö teki valtaisat tappiot myös edellisellä tilikaudella.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.