Sebastian Vettel yhteistyöstään Kimi Räikkösen kanssa: "Välillämme ei ole mitään hevonp****a"

Tallitoveruus voi usein aiheuttaa suurta kismaa kuljettajien välillä. Ferrarin Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel ovat tietynlainen poikkeus tähän sääntöön. Kaksikko antoi yhteisen haastattelun Sky Sportsille

Videolla Kimin ja Vettelin yhteinen ajohaaste.

Räikkönen ja Vettel ovat olleet tallitovereita kaudesta 2015 lähtien. Kaksikon yhteinen kemia on toiminut, ja molemmat nauttivat tallitoveruudesta. 

– Kunnioitamme toisamme. Kimiä lainaten, asia, josta pidän, on se, että välillämme ei ole mitään hevonp****a. Mielestäni se on ihan normaalia, että kun ajetaan samassa tallissa, samalla rataosuudella, niin silloin saattaa raja joskus ylittyä. Itse kilpailemisen ulkopuolella tunnelma on rento, Vettel sanoo.

– Jos eksyn, on hyvä, että minulla on hänet tukena. Sitä ei kuitenkaan kovin usein tapahdu, mutta jos tapahtuu, niin silloin on hyvä, että Kimi on tukena. Tämä toimii molempiin suuntiin. Pelaamme kovaa ja reilua peliä radalla. Minä yritän voittaa hänet ja hän minut. Emme ole kuitenkaan napit vastakkain keskenään, ja siitä pidän, Vettel jatkaa.

Räikkösellä on selvä ideologia tallin toimimiseen oikein. 

– Minusta se on ainoa keino, jolla talli voi toimia hyvin, että jaamme kaiken Sebastianin kanssa. Sitä kautta on helpompi parantaa tallin asioista sisältä. Jos alkaa pelaamaan omia pelejään, niin silloin se repii tallin kahtia. Pitkällä aikatähtäimellä se ei auta tallia millään tavalla, Räikkönen kertoo. 

Suomalaiskuski nostaa myös esiin sellaisen asian, että molempien on helpompi turvautua toisiinsa, sillä heillä on suunnilleen samanlaiset ajotyylit. 

– Kyllä, näin on. Ehkäpä 90 prosenttia ajasta autot ovat hyvin samanlaisia. Tietenkin siellä ja täällä saattaa olla pieniä viilauseroja. Uskoisin, että olemme niin lähellä toisiamme, kun on vain mahdollista, Räikkönen toteaa.

Seuraava Formula ykkösten osakilpailu ajetaan 16. syyskuuta Singaporessa.

Lue myös:

    Uusimmat