Sean Penn: Irak-kanta vei roolin

Yhdysvaltalainen näyttelijä Sean Penn vaatii oikeudessa kymmenen miljoonan dollarin korvauksia elokuvaroolista, jota ei saanut. Penn uskoo, että elokuvan tuottaja Steve Bing ei antanut hänelle roolia hänen Irakin sotaa vastustavien mielipiteidensä vuoksi.

Sean Penn oli jo pitkään ollut ehdolla rooliin elokuvassa Why Men Shouldn't Marry, mutta sopimusta elokuvaan ei ollut tehty. Pennin mukaan elokuvan tuottaja Bing yritti saada hänet lupaamaan, ettei enää ottaisi kantaa Irakin tilanteeseen, mutta Penn kieltäytyi ja Bing kieltäytyi puolestaan ottamasta häntä elokuvaan, koska pelkäsi yleisön mielipiteitä. Pennin mukaan tilanne muistutti Hollywoodin kommunistivainoja 1940-luvulta ja hän päätti vaatia korvauksia menettämästään roolista.

Kun Sean Penn oli esittänyt oikeudelle korvausvaatimuksensa, Bing puolestaan nosti häntä vastaan kanteen, jossa vaatii näyttelijältä viidentoista miljoonan dollarin korvauksia. Omaa korvausvaatimustaan Bing perustelee sillä, että Penn yrittää kiristää kymmentä miljoonaa roolilla, jota ei ole tehnyt ja josta ei ole tehty minkäänlaista lopullista sopimusta.

Pennin edustajan mukaan kyse on puolustuskannalle joutuneen Bingin hämäysyrityksestä, jolla tämä yrittää viedä huomiota pois todellisesta tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat