Mainos

"Se oli kyllä pelottavinta mitä olen nähnyt"

Eilen viiden aikaan iltapäivällä Kaustisen keskustan yli pyyhkäissyt raju syöksyvirtaus kaatoi puita ja repi talojen kattoja. Osa Kaustisesta oli ilman sähköjä puiden kaaduttua sähkölinjojen päälle.

Raju luonnonilmiö on sekä ihmetyttänyt että pelottanut MTV3:n lukijoita.

- Olin Kaustisella vaateostoksilla. Mieheni ja 1 v 3 kk ikäinen poikamme olivat odottamassa minua läheisellä leikkikentällä. He kävivät juoksemassa energiaa pois katetulla, niin kutsutulla "villenpipon" esiintymislavalla. Kovan ukkosen jyrähtelyn takia he lähtivät pois noin 5-10 minuuttia ennen kuin syöksyvirtaus iski, ja he tulivat myymälään. Taisivat siis olla viimeiset, jotka ottivat "villenpipon "alla jalalla koreasti ennen kuin se tuhoutui. Kokemus oli sanoinkuvaamaton, kertoo Seija Kujala.

- Olin kotona perheen kanssa, kun viideltä alkoi yhtäkkiä huoneessa pimetä. Samassa alkoi hieman jyrähdellä, ja hetken päästä jo salamoi. Noin viiden minuutin kuluttua tuuli oli kamala, samoin kuin sadekin. Ikkunasta ei näkynyt mitään muuta kuin harmaata ja salamanvälähdyksiä. Kun tuuli oli jo laantunut, kävimme porukalla ulkona katsomassa tuhoja: huvimajasta oli lasi rikki, koristemajakka oli kaatunut ja kaikki esineet olivat pitkin pihaa. Naapurilta oli kaatunut suuri mänty. Se oli kyllä pelottavinta mitä olen nähnyt, toteaa puolestaan Monika.

- En kokenut itse kyseistä myrskyä, koska olin päivän muualla, mutta kun tultiin kotiin, näky oli aikamoinen. Joka puolella oli juurineen maasta irronneita puita, irronneita kattoja, paloautojen sireenit kuuluivat tulipalojen vuoksi ja joka puolella oli aikamoinen kaaos. Kun omalle pihalle pääsi, oli koivu kaatunut takapihalle ja keinut menneet kahtia. Eipä osannut moista edes kuvitella kun kotoa aamulla lähti ja oli lämmin sekä hyvä ilma, hämmästelee Jenna.

- Makasin hierontapöydällä, kun alkoi semmoinen jytinä, etten ole ennen kuullut. Salamoi ja ukkosti aivan mahdottomasti ja sitten meni sähköt. Jatkettiin loppuun asti ja meitä tultiin jo katsomaan, että olemmeko hengissä, kun niin läheltä meni. Viereisen talon katto oli maassa ja puita katkennut pitkin tietä. Hautausmaalla isoja puita oli irti juurineen, Anska muistelee.

(MTV3)

(26.07.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.