Mainos

SDP: Veroale tupoon

Sosiaalidemokraatit puoltavat veronalennuksia vain sillä ehdolla, että "työllisyyttä edistävä" tuloratkaisu saadaan aikaan. Mahdolliset veronalennukset puolue antaisi pienipalkkaisille. SDP:n eduskuntaryhmä vahvisti kantansa ensi vuoden verolinjauksiin kesäkokouksensa päätteeksi tänään Mikkelissä.

Tämänsuuntaisen linjanvedon puolesta olivat aiemmin puhuneet niin pääministeri Paavo Lipponen kuin ryhmäjohtaja Antti Kalliomäkikin. Eduskuntaryhmän kannanotosta välittyy hyvin varauksellinen suhtautuminen veronalennuksiin ylipäänsä. Ryhmä on huolissaan kuntien palvelujen turvaamisesta ja huomauttaa, etteivät veronalennukset ole ensisijainen ratkaisu tämän ajan ongelmiin.

-Liikkumavara eri verojen alentamiseen on pieni. Torstaina alkavassa budjettiriihessä voitaisiin sosiaalidemokraattien mielestä rukata tuloverotusta vain sen verran, että ansiotulojen verotus ei pääse kiristymään ensi vuonna.

SDP:n eduskuntaryhmä ennakoi, että työttömyys voi ainakin hetkellisesti lähteä kasvuun. Tähän vedoten ryhmä vaatii ensi vuoden budjettiin enemmän työllisyysmäärärahoja kuin valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) on ollut valmis antamaan. Lisärahaa puolue tavoittelee myös aikuiskoulutukseen.

Myös SDP:n kansanedustajat intoutuivat kantamaan huolta koulujen tilanteesta sekä perheistä. Kokoomuksen alkuviikosta suosittama järjestyssääntöjen ja lakien tiukentamisen linja ei kuitenkaan ollut mieleen. Kalliomäki sanoi asian niin, että suomalaisen yhteiskunnan ei pitäisi turvallisuuden tarpeessaan ajautua pelkästään "autoritäärisiin" uudistuksiin, vaan olisi mietittävä myös ongelmien ehkäisyä ennakolta. Tähän viitattiin myös kokouksen kannanotossa, missä korostettiin lapsiperheiden tukipalvelujen kehittämistä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.