Mainos

SDP vastustaa päivähoitomaksujen korotuksia

Sosiaalidemokraatit vaativat päivähoitomaksujen korottamisen lykkäämistä. Puolueen puheenjohtaja Eero Heinäluoma arvosteli SDP:n Kuntapäivän yhteydessä Turussa, että korotukset eivät ole oikein; maksujen ja verojen korotukset ovat kohtuuton taakka nuorille lapsiperheille.

Heinäluoma esitti toimittajille puolueessa tehtyä selvitystä "Sari Sairaanhoitajan" perheen taloudesta vuonna 2008. Demarien laskelmien mukaan hintojen ja verojen korotukset ovat keskiarvoperheessa vuoden aikana 1681 euroa. Johtopäätöksenä oli, että "Sari Sairaanhoitajan" perheen ostovoima on vuoden lopussa leikkaantunut 140 eurolla kuukaudessa.

Hallituksen arvosteleminen kuuluu tietysti aina oppositiopuolueen ohjelmaan, ja näin tehtiin myös Kuntapäivässä. Pääasiana SDP:n Kuntapäivässä oli kuitenkin valmistautuminen syksyn kunnallisvaaleihin. Puolue tavoittelee vaaleissa voittoa niin, että vaalien jälkeenkin SDP olisi suurin kuntapuolue.

Viime kunnallisvaaleissa SDP sai 24,1 prosenttia äänistä. Mitään numerollisia tavoitteita SDP ei kuitenkaan tunnu tällä kertaa asettaneen. Viime kevään eduskuntavaaleissa puolueen ääniosuus oli runsaat 21 prosenttia.

Puolue aikoo panostaa ehdokashankintaan. Tarkoituksena on, että kunnissa olisi yhteensä 10 000 demariehdokasta, mitä puolueessakin pidetään kovana tavoitteena. Viime kunnallisvaaleissa ehdokkaita oli 9000.

Erityisesti kohderyhminä ovat nuoret ja lapsiperheet.

Jokaiselle puolueen nuoriso- ja opiskelijajärjestön jäsenelle aiotaan soittaa kevään aikana ja kysellä ehdokkaaksi asettautumista. Tavoitteena on myös, että vaaleissa olisi ehdolla 2000 lapsiperheen äitiä tai isää. Teemana niin kesän puolueluekokouksessa kuin kunnallisvaaleissakin on Reilu Suomi.

Heinäluoma kertoo huomenna ehdokkuudestaan

SDP:n kuntapäivä näytti olevan ennen kaikkea hengenkohotustilaisuus. Ohjelman käsikirjoituksessa oli niin asiaa kuin huumoriakin.

Turun kaupunginvaltuuston sosiaalidemokraattinen puheenjohtaja Jukka Mikkola tervehti turkulaiseen tapaan puolueväkeä. Turun kehuminen yltyi ja yltyi, kunnes tamperelainen kansanedustaja Pia Viitanen keskeytti jorinat ja käski Mikkolaa lopettamaan kerskailun. Seurauksena oli luonnollisesti tukku turkulaisvitsejä ja tamperelaisvitsejä.

Puheenjohtaja Heinäluoma oli jo ennalta kertonut, että hän aikoo viikonvaihteen aikana kertoa, aikooko hän asettua kesän puoluekokouksessa ehdolle toiselle puheenjohtajakaudelle. Tämä ilmoitus on vuorossa huomenna iltapäivällä, kun puolueväki pohtii SDP:n tulevaisuutta.

Jokseenkin selvää on, että Heinäluoma asettuu ehdolle. Tähän asti toistaiseksi ainoa puheenjohtajaehdokas on kansanedustaja Erkki Tuomioja.

Myös kansanedustaja Miapetra Kumpulaa on kosiskeltu ehdokkaaksi. Hän miettii edelleen asiaa, eikä päätöstä ole vielä luvassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.