Mainos

SDP vahvisti asemiaan Metalliliiton vaaleissa

Sosiaalidemokraatit ovat nostaneet kannatustaan tänään päättyneissä SAK:laisen Metallityöväen liiton vaaleissa. SDP:n kannatus kohosi parilla prosenttiyksiköllä neljä vuotta sitten käytyihin vaaleihin verrattuna.

Nyt demareiden kannatus oli yli 58 prosenttia, kun vasemmistoliiton ääniosuus putosi 42:sta vajaaseen 41:een prosenttiin. Tulos varmistaa myös sen, että Metalliliiton puheenjohtajan Erkki Vuorenmaan ajama kolmikantayhteistyöhön tukeutuva linja jatkuu.

Vaikka ratkaisut seuraavan sopimuskierroksen muodosta tehdään vasta myöhemmin, vaalitulos merkitsee Vuorenmaan mukaan sitä, että keskitetty tuloratkaisu pysyy liiton tavoitteissa ensisijaisena työmarkkinapolitiikan välineenä.

Metalliliiton muihin ammattiliittoihin verrattuna yleensäkin korkea äänestysaktiivisuus nousi nyt yli 55 prosenttiin edellisten vaalien 51,5:stä. Vuorenmaa korostaakin, että vaalitulos on samalla vahva viesti työnantajille siitä, että liiton vaatimukset työsuhde- ja muutosturvasta on otettava vakavasti. Myös liiton kakkosjohtaja, vasemmistoliittoa edustava sihteeri Erik Lindfors sanoi tuloksen osoittavan, että Metalliliitto on tavoitteissaan edelleen yhtenäinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.