Mainos

SDP tyrmää väitteet vaalirahoituskytköksistä

Sosiaalidemokraattinen puolue torjuu väitteet SDP:n vaalirahoituksen kytköksistä kunniamerkkeihin, jotka presidentti Martti Ahtisaari myönsi taannoin kahdelle indonesialaiselle vaikuttajalle. Puoluesihteeri Kari Laitinen korosti tänään, että SDP ei ole saanut tai odottaisi saavansa markkaakaan korvauksena mistään tasavallan presidentin tai valtioneuvoston päätöksestä. -Väite on mieletön ja vieras suomalaiselle todellisuudelle, hän tiivisti.

Neloskanavalla eilen esitetyssä Production House Oy:n tuottamassa Neljäs valtakunta -ohjelmassa käsiteltiin vaalirahoituskuvioita. Ohjelmassa kerrottiin, että SDP ja Ahtisaaren kampanjaa lähellä olevat olettavat saavansa kunniamerkkien myöntämisen ansiosta yksi-kaksi miljoonaa markkaa tukena yrityksiltä, jotka mahdollisesti hyötyivät kunniamerkkien myöntämisestä.

Ohjelmassa ei kerrottu lähdettä. Liioin siinä ei kerrottu, onko lähde mahdollisen tuen antajan vai saajan puolella. Production Housen varatoimitusjohtaja toimittaja Harri Saukkomaa sanoi tänään luottavansa täysin lähteeseen. Hänen mukaansa lähde on siitä piiristä, joka tuntee hyvin Ahtisaaren mennyttä ja tulevaa kampanjointia.

Laitinen muistutti, että SDP on muiden puolueiden tavoin toimittanut vaalien jälkeen selvityksen vaalirahoituksestaan oikeusministeriölle. Presidentinvaaleista puolue julkisti oma-aloitteisesti tilinpäätöksensä ja tekee niin vastakin.
-SDP toivoo, että samanlainen suhtautuminen vaalirahoituksen julkisuuteen olisi yleisempää ja näin osaltaan hälventäisi niitä epäluuloja, joita aika ajoin pyritään synnyttämään kansalaisten keskuuteen, hän huomautti.

Ohjelman sanomaa pohdittiin aamulla SDP:n puoluehallituksessa. Kokouksessa ihmeteltiin, että vääriä tietoja esitetään huhujen perusteella ja ilman todisteita. Asiaa aiotaan selvittää vielä tarkemmin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.