Mainos

SDP torjuu työttömien koulutustuen leikkauksen

Myöskään tämän syksyn budjettiriihi ei mene ilman riitaa työttömyysturvan leikkauksista. Sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmä torjui tänään valtiovarainministeriön aikeet leikata työllisyyskoulutuksessa olevien ateria- ja matkakuluihin tarkoitettua ylläpitokorvausta.

Valtiovarainministeriö on pudottamassa päiväkorvauksen 30 markasta 10 markkaan. Säästöllä on tarkoitus rahoittaa työttömyysturvan peruspäivärahan korotusta. Kokouksensa Joensuussa päättänyt SDP:n eduskuntaryhmä vahvisti tukensa työministeriön esityksille, joiden tarkoituksena on sekä houkutella että patistella pitkäaikaistyöttömiä hakeutumaan työelämään.

Erään esityksen mukaan pitkäaikaistyöttömille maksettaisiin palkkio siitä, että he ovat onnistuneet hankkimaan itselleen työpaikan. Lisäksi ryhmä haluaa ylläpitokorvauksen myös työharjoitteluun lähteville työmarkkinatuen saajille. Korvauksen myötä työttömille tulisi velvollisuus osallistua työharjoitteluun.

Veronkevennykset SDP:n ryhmä haluaa painottaa pienituloisille siitä riippumatta, syntyykö tuloratkaisua. Ryhmä haluaa myös alentaa eläkeläisten sairausvakuutusmaksua. Kiristämisen varaa SDP:n ryhmä näkee pääomatulojen ja työnantajamaksujen puolella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.