Mainos

SDP suurimmaksi uudessa Kouvolassa

Sosiaalidemokraatit muodostavat uuden Kouvolan suurimman valtuustoryhmän 20 paikalla.

Demarit keräsivät 25,7 prosenttia äänistä. Kokoomuksen valtuustoryhmä on toiseksi suurin 17 edustajalla saatuaan 22 prosenttia äänistä.

Keskusta saa kuudesta kunnasta perustettavaan Kouvolaan 13 valtuutettua. Se keräsi äänistä 17,7 prosenttia. Sitoutumattomat saivat kymmenen paikkaa. Kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset saavat molemmat viisi edustajaa 75-jäseniseen valtuustoon.

Pohjois-Kymenlaaksossa noin 90 000 asukkaan Kouvolan ääniharavaksi nousi todellinen komeetta. Paperimies Jari Lindström (ps.) kahmi 906 ääntä, mitä voi pitää yllätyksenä uudelle edustajalle.

Lindström pesi myös konkarit ja kansanedustajat. Kansanedustaja Valto Koski (sd.) sai 883 ääntä ja kirurgian ylilääkäri Ilpo Kontula kerrytti (kok.) 635 ääntä.

Vuoden 2004 kuntavaalien perusteella sosiaalidemokraateille laskettiin voimasuhteiden perusteella kertyvän 22-23 paikkaa. Kouvolan äänestysprosentti nousi liki 63 prosenttiin korkeammaksi kuin Kymen vaalipiirissä, jossa se oli vajaat 61 prosenttia.

Uusi Kouvola muodostetaan kuudesta kunnasta. Entiset kaupunkikunnat Kouvola, Kuusankoski ja Anjalankoski sekä maalaiskunnat Elimäki, Jaala ja Valkeala ovat ensi vuoden alusta yhtä Kouvolaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.