Mainos

SDP:ssä kiistaa helikoptereista

SDP:n eduskuntaryhmän ja pääministeri Paavo Lipposen välille on syntynyt kärhämää pääministerin helikopterilausunnoista. Ryhmän puheenjohtaja Antti Kalliomäen mukaan ryhmä pitää yhä kiinni siitä, ettei taisteluhelikoptereista tule minkäänlaista mainintaa puolustusselontekoon. Lipponen on esittänyt koptereita jo panssareiden vaihtoehdoksi.

Koptereista jälleen kiistaa.

Antti Kalliomäki


Pääministeri Paavo Lipponen sohaisi muurahaispesää esittäessään, että taisteluhelikopterit voisivat olla panssareiden vaihtoehto maavoimien pääasejärjestelmänä. Kiukkuisia demarikommentteja ei tarvinnut kauan odotella, sillä viime viikolla ryhmä vaati, ettei koptereita saa ehdottomasti mainita koko valmisteilla olevassa puolustusselonteossa. Ryhmän varapuheenjohtaja Virpa Puisto epäilee Lipposen valmistautuvan joko EU:n liittovaltioarmeijan tai Naton vaatimuksiin. Puiston mukaan nyt mitataankin, missä kulkee pääministerin ja puoluejohtajan raja.

Lipposen puheet eivät miellytä SDP:tä.

Demariryhmä pitää yhä kiinni, että koptereita ei selonteossa saa mainita, mutta ryhmäjohtaja Kalliomäki ei näe ristiriitaa oman puolueensa sisällä. Asia pitänyt valmistella paremmin. Kalliomäki sanoo, että näin ei ole tilanne ollenkaan. -Puolustusministeriö ja puolustusministeri voisi kyllä mennä itseensä. Kalliomäki haluaa hankkeen hallituspuolueiden eduskuntaryhminen valvontaan. Hallituksen hidastelu alkaa ärsyttää. -Toive on se, että hallitus toisi sen nopeasti eduskuntaan. Minusta kaikki mahdollisuudet siihen on olemassa. Ei tällainen jankutus helikoptereista asiaa tietysti edistä, mutta ei sitä tarvitse käydäkään sitä jankutuskierrosta, kommentoi Kalliomäki.

Taistelukopterilla lentämistä kuvaillaan vaikeaksi taitolajiksi. Mutta piloteilla on tuskin on aavistustakaan, miten vaikeaa niiden hankkiminen pienelle valtiolle on. Seuraavan kerran hallitus käsittelee asiaa kesäkuun alussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.