Mainos

SDP ryhtyy "vahvaksi oppositioksi"

Puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoo seuraavansa mielenkiinnolla, jääkö vihreille todellista roolia uudessa hallituksessa.

Hallituksen ulkopuolelle jäävät sosiaalidemokraatit lupaavat vahvaa, mutta rakentavaa oppositiopolitiikkaa. Puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoi, että SDP tulee seuraamaan tarkasti, miten vaaleissa annetut lupaukset aiotaan tällä hallituspohjalla toteuttaa.

Heinäluoma ei tunnustanut olevansa pettynyt. Hän totesi, että vaalitulos mahdollisti porvarihallituksen syntymisen.

- Katsotaan, kuinka oikealle tässä mennään, Heinäluoma heitti hetki sen jälkeen, kun keskustan Matti Vanhanen oli ilmoittanut, mitkä puolueet hän haluaa uuteen hallitukseen.

Heinäluoma ennakoi, että uuden hallituksen peruslinjasta syntyy helposti sopu, onhan kysymyksessä selvä porvarihallitus. Hän sanoi seuraavansa mielenkiinnolla, miten vihreiden panos tulee näkymään uudessa hallituksessa.

- Jääkö tässä vihreille todellista roolia? Sitä on syytä katsoa tarkasti.

Heinäluoma toivoi, että uudella hallituksella olisi viisautta jatkaa hyvää yhteistyötä työmarkkinaosapuolten kanssa. Hän tulkitsi, että hallituksesta itsestään riippuu paljolti se, miten työmarkkinaosapuolet reagoivat uuteen hallituspohjaan.

Jos ei uusi hallituspohja tullut yllätyksenä Heinäluomalle, ei se hänen arvionsa mukaan ole sitä myöskään SDP:n puolueväelle.

- Uskon, että ihmiset näkivät, että porvarihallitusta oltiin rakentamassa ja siihen osattiin varautua.

Joutuminen oppositiopuolueeksi ja sitä myötä yhteiskunnallisen vaikutusvallan tuntuva väheneminen on joka tapauksessa menetys merkittävän kokoiselle puolueelle. SDP:ssä on ryhdytty tutkimaan vaalitappion syitä. Heinäluoman mukaan tämän tutkinnan pohjalta tehdään aikanaan myös johtopäätöksiä oman oppositiotoiminnan kehittämiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.