Mainos

SDP olisi nyt kuntavaalien suurin puolue

SDP olisi kannatukseltaan suurin puolue, jos kuntavaalit järjestettäisiin nyt. Toiseksi suosiossa tulisi keskusta ja kolmanneksi kokoomus, selviää Helsingin Sanomien teettämästä kannatusarviosta.

Sosiaalidemokraatit saisivat kuntavaaleissa 23,1 prosenttia äänistä. Edellisiin kuntavaaleihin verrattuna tämä tietäisi vaalit voittaneelle puolueelle prosenttiyksikön pienempää kannatusta. Myös keskusta menettäisi nyt ääniosuuttaan ja saisi 22 prosenttia äänistä. Kokoomuksen kuntavaalisuosio säilyisi kutakuinkin ennallaan 21,7 prosentilla.

Selkeimmin kannatustaan ovat parantaneet perussuomalaiset. Puolue saisi kuntavaaleissa 3,3 prosentin kannatuksen edellisen 0,9 prosentin sijaan.

Tutkimuksesta selviää myös, että jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, voittajaksi yltäisi kokoomus. Kokoomuksen kannatukseksi mitattiin 22,6, SDP:n 21,8 ja keskustan kannatukseksi 21,3 prosenttia.

Suomen Gallupin tekemään kyselyyn vastasi puhelimitse 2386 äänestysikäistä suomalaista 4.-23. kesäkuuta. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.