Mainos

SDP odottaisi innovaatioyliopiston tuloksia ennen lisäratkaisuja

SDP varoittaa etenemästä yliopistojen säätiöittämisessä liian nopeasti. Ennen uusia päätöksiä olisi odotettava kokemuksia Teknillisestä korkeakoulusta, Helsingin kauppakorkeakoulusta ja Taideteollisesta korkeakoulusta syntyvästä innovaatioyliopistosta.

Innovaatioyliopiston tieteen, opetuksen ja hallintomallista laadusta olisi tehtävä ulkopuolinen arvioi noin viiden vuoden kuluttua yliopiston aloittamisesta, SDP vaati esitellessään omaa yliopistomalliaan.

Hallitus on linjannut, että yliopistot siirtyvät valtion budjettitalouden ulkopuolelle vuoden 2010 alussa voimaan tulevan yliopistouudistuksen myötä. Uudistuksessa kaikista yliopistoista tulee joko julkisoikeudellisia yhteisöjä tai yksityisoikeudellisia säätiöitä.

Puolue vaatii, että innovaatioyliopiston säätiön hallituksessa on säilytettävä valtion määräysvalta, sillä valtio maksaa jatkossakin pääosan yliopiston toiminnasta. Hallitukseen on otettava myös henkilöstön ja opiskelijoiden edustusta.

Oppositiopuolue myös esittää, että innovaatioyliopistolle osoitettu 100 miljoonan euron lisäys toimintamenoihin vuoteen 2012 mennessä on saatava heti myös kaikkien muiden yliopistojen tavoiteltavaksi.

SDP kannattaa muidenkin yliopistojen aseman muuttamista valtion tilivirastoista julkisoikeudellisiksi laitoksiksi, kunhan ne saavat valtiolta riittävän peruspääoman. Tämä pääomitus on tehtävä valtiontalouden kehysten ulkopuolisina finanssisijoituksina ja ilman ehtoja yksityisen rahoituksen keräämisestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.