Mainos

SDP:n Viitanen perää vihreiden ympäristölinjoja

SDP:n varapuheenjohtaja Viitanen moittii hallitusta muun muassa riittämättömästä tuesta joukkoliikenteelle. Viitasen mukaan joukkoliikenteen lippujen hinnat tulisi tulevaisuudessa puolittaa.

SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen vaatii vihreitä ottamaan kantaa hallituksen suunnitelmiin valjastaa vesistöjä energiantuotantoon. Viitasen mielestä on "uskomatonta, että hallituspuolueiden rivistöistä nostetaan toiveita" Vuotoksen ja Kollajan altaiden rakentamisesta.

Viitasen mukaan EU:n uusiutuvien energialähteiden lisäämisessä vesivoimalla ei ole merkitystä, koska altaat olisi korvattavissa yhdellä tuulivoimapuistolla.

Viitanen sanoo tiedotteessaan, että hallituksen ympäristöpolitiikan uskottavuudesta on helppo esittää myös muita kysymyksiä. Hän viittaa mm. päätökseen merentutkimuslaitoksen alasajosta. Se on Viitasen mielestä uskomatonta nyt, kun Itämeren tila on vakavasti huonontunut.

Viitanen perää vihreiltä kannanottoja myös liikennepolitiikkaan. Hän kyselee, missä oli hallituksen vihreys autoveroa uudistettaessa kun "ei millään lailla sitouduttu merkittävään joukkoliikenteen tukemiseen".

Lyhyellä tähtäimellä tulisi Viitasen mukaan esimerkiksi sitoutua siihen, että isojen kaupunkiseutujen joukkoliikenteen lippujen hinnat puolitetaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.