Mainos

SDP:n vanhuslakivaatimus vastatuulessa – vihreät lähentyneet kokoomusta

Ratkaisua vanhuspalvelulain henkilöstömitoitukseen ei eilisillan neuvotteluissa saatu. Neuvottelut jatkuvat tänään.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) mukaan neuvottelut ovat sujuneet hyvässä hengessä. Julkisuuteen ei kuitenkaan kerrottu, lähenivätkö osapuolten kannat toisiaan.

Ministeri on sanonut aiemmin, että kompastuskivenä on kysymys sitovasta hoitajamitoituksesta. Hän itse on esittänyt, että kymmentä vanhusta kohden olisi seitsemän hoitajaa.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan vihreät ovat vanhuspalvelulakikiistassa lähentyneet kokoomusta, mikä vaikeuttaa SDP:n vaatimuksen läpimenoa ainakin sen jyrkimmässä muodossa.

Kokoomuksen mielestä laitosten sitova henkilöstömitoitus veisi resursseja vanhusten koti- ja avohoidolta, joita käyttää suurin osa vanhuksista. Myös kuntaliitto ja monet asiantuntijat ovat vastustaneet kaavamaista ja sitovaa henkilöstömitoitusta. SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen sekä SDP:n eduskuntaryhmä ovat puolestaan tukeneet tiukasti Guzenina-Richardsonin vaatimusta, mikä on kiristänyt hallituspuolueiden välejä.

Hallituspuolueiden puheenjohtajien eilisillan tapaamisessa haettiin kompromisseja myös muista tänään alkavan budjettiriihen kiistakysymyksistä. Erimielisyyttä on ollut muun muassa kotitalousvähennyksen suuruudesta, elinkeinoelämää ja työllisyyttä tukevista toimista sekä liikkuvan poliisin lakkauttamisesta.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.