Mainos

SDP:n vaalipyykin pesu alkoi rajuna

MTV:n uutiset on saanut käsiinsä SDP:n viime viikkoisen kapinakokouksen keskustelua ryydittäneen muistion. Muistiossa vaalikampanja sai ankaraa kritiikkiä, joka on karua luettavaa puoluejohdolle.

SDP:n vaalitappion ruodinta jatkuu entistä kiivaampana. Viime viikolla puolueen Töölön paikallisyhdistys piti kapinakokouksen, jossa oma kampanja hakuttiin kovin sanoin.

Kokousmuistiossa muun muassa todetaan, ettei vasemistoliittolaisten äänestäjien kosiskelu vaaleissa toiminut. Kokoustajien mielestä vaaleja ei voiteta vasemmalla, vaan keskellä. Myös SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman selitys epäonnistumiselle sai satinkutia. Toisin kuin Heinäluoma väitti, puolueen viesti meni kuin menikin perille, mutta se ei vedonnut äänestäjiin.

Muistion mukaan SAK:n kampanja satoi suoraan kokoomuksen laariin. Muistiossa lukee, että "Heinäluomassa ruumiillistui synkeän vanhakantainen SAK:lainen voimapolitiikka. Hän ei osannut sanoa lapsi, äiti, isä tai koti, vaan hän puhui makrotasolla laitoksista ja instituutioista."

Kapinamuistio ryöpytti myös puoluejohdon julkisuuskuvaa: "Heinäluoma on SAK:n koulima epäsympaattinen mies. Feldt-Ranta on suomenkielisille tuntematon nainen." Kumpikaan ei muistion mukaan ole johtajana innostava, avoin ja karismaattinen. Päinvastoin puolueessa on vahvistunut sulkeutunut ja sisäänlämpiävä toimintatapa: "Puolueen ideologinen keskustelu ja kehitys on lakannut tyystin. Tilalle on tullut henkilöpoliittinen kähmintä ja nahistelu."

Kapinakokous muistutti, että puheenjohtajan napanuora SAK:hon on yhä katkaisematta. "Suhteet korporaatioihin on tehtävä selväksi. Korporaatiot eivät nauti kansan enemmistön syvää luottamusta."

Hallitusneuvottelut alkavat huomisaamuna Säätytalossa keskustan, kokoomuksen, vihreiden ja RKP:n kesken. SDP siirtyi oppositioon 12 hallitusvuoden jälkeen.

(MTV3)

Samasta aiheesta myös Timo Haapalan blogissa Demaripesässa alkoi kapina - taustamuistio SDP:n tilasta

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.