SDP:n uusi puheenjohtaja: "Tähän täytyy kai tottua sitten"

– Vaaleissa on annettu ääniä seuraavasti: Antti Rinne 257 ja Jutta Urpilainen 243, ilmoitettiin Seinäjoen puoluekokouksessa juuri ennen puoltapäivää.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne voitti äänestyksessä väistyvän puheenjohtajan Jutta Urpilaisen vain 14 äänen erolla.

Päivä on SDP:lle historiallinen, sillä koskaan aikaisemmin ei haastaja ole päihittänyt istuvaa puheenjohtajaa.

Tuore puoluejohtaja sanoo, että parin viime viikon aikana voittomahdollisuus kävi mielessä.

– Kun vaalitulos julistettiin, ajattelin, että näinkö se sitten menikin, Rinne sanoo MTV:n uutislivessä.

SDP aikoo mahdollisimman nopeasti kutsua koolle puoluevaltuuston ja puoluehallituksen. Rinteen mukaan keskustelujen kautta päätetään mm. Jutta Urpilaisen ministerinsalkusta ja mahdollisesta hallitukseen menosta. 

– Olen valmis ottamaan ministeripestin, jos näin käy, Rinne sanoo. – Jutan kanssa pitää myös käydä keskustelut, miten tästä eteenpäin. Kaikki asiat ovat vasta auki.

Rinne ei halua ottaa vielä kantaa siihen, pitäisikö SDP:n hallituskuvioiden olla selvillä ennen kokoomuksen kesäkuun puoluekokousta. Kokoomus päättää tuolloin puheenjohtajastaan ja tulevasta pääministeristä.

"Demareiden peruspohja ei häviä"

Seinäjoen puoluekokouksessa on päivän aikana nähty useita pettyneitä Jutta Urpilaisen kannattajia. Kyyneleiltäkään ei ole vältytty. Rinne myöntää, että äänestystulos jakaa ainakin hetken demarileiriä, mutta peruspohja ei häviä.

– Tarkoituksena on yhdessä Jutan kanssa saada porukan tunnelma paranemaan. Luulen, että illalla menemme jo vähän toisella tavalla. 

Antti Rinteelle perjantai-iltapäivä Seinäjoen puoluekokouksessa on ollut melkoista pyöritystä.

- Tähän täytyy kai tottua sitten, Rinne sanoo.

Jutta Urpilainen kertoi iltapäivällä, että uuden puheenjohtajan pitää ottaa johtajuus ministeriryhmässä. Urpilainen sanoo jäävänsä rivikansanedustajaksi.

Hänen mukaansa puoluekokouksesta jää haavoja, mutta olennaista on, miten niitä hoidetaan. 

Urpilainen kuitenkin vakuuttaa, että Antti Rinne saa täyden tuen.

 

Lue myös:

    Uusimmat