Mainos

Sdp:n talousopeille tyly tyrmäys: Puolue elää unelmahöttöisissä pilvilinnoissa

Kokoomus ja keskusta eivät pidä sosiaalidemokraattien tänään esittämiä talousoppeja toimivina. Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Petteri Orpon mielestä sdp:n keinot valtion velkaantumisen lopettamiseksi eivät ole realistisia.

Orpo katsoo, että puheenjohtaja Jutta Urpilaisen linjaus tarkoittaisi "miljardien eurojen leikkauksia valtion budjettiin, ei 500 miljoonan säästötarvetta". Orpo toteaa tiedotteessaan, että olisi hyvä rehellisesti kertoa, mistä leikataan.

Myös keskustan talouspoliittisen työryhmän ja eduskunnan verojaoston puheenjohtaja Mika Lintilä pitää ohjelman toteuttamista mahdottomana.

Hän arvostelee erityisesti sitä, että sdp hakee 6 miljardin kasvua esittämällä yritystukien leikkaamista ja Suomen historian ankarimpia veronkorotuksia yrittäjille.

- Näyttää yksinkertaisesti siltä, että sdp ei luota uusia työpaikkoja synnyttäviin suomalaisiin yrittäjiin. Ristiriita kuuden miljardin kasvun ja esitettyjen toimenpiteiden välillä on irvokas. Sdp:n ohjelma ei luo niitä kasvun edellytyksiä, joita Suomi tarvitsee.

Lintilä toteaa, että Urpilaisen ehdotus valtion valtion velkaantumisen lopettamista kolmessa vuodessa johtaisi myös normaalia nopeampaan leikkaustahtiin. Tämä tarkoittaisi Lintilän mukaan sitä, että leikkaukset ulottuisivat vääjäämättä myös hyvinvointiyhteiskunnan ytimeen, kuten päiväkoteihin, kouluihin ja terveydenhuoltoon.

- Kaikkinensa sdp:n esittelemä ohjelma vahvistaa sen, että puolue jatkaa epärealistista elämäänsä unelmahöttöisissä pilvilinnoissa, Lintilä lataa tiedotteessaan.

(MTV3 - STT)

Katso Raimo Pitkäsen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.