Mainos

"SDP:n selvitettävä linjansa presidentinvaaleihin mennessä"

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen mielestä SDP:n on selvitettävä ulko- ja turvallisuuspoliittinen linjansa seuraaviin presidentinvaaleihin mennessä. Siimes pitää tätä ehtona sille, että vasemmistoliitto voisi harkita tukevansa presidentti Tarja Halosta toiselle vaalikaudelle.

Siimes korosti TV1:n Lauantaiseurassa, että presidentinvaali on poliittinen vaali. Hänen mielestään puolueiden välinen yhteistyö ehdokasasettelussa tai ehdokkaan tukemisessa on mahdollista vasta, kun niiden linjat ovat riittävän samankaltaiset.

Siimes muistutti, että tällä hetkellä sosiaalidemokraateilla on heidän omien laskujensa mukaan neljä erilaista ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa. Siimes ei kuitenkaan kohdistanut arvostelua presidentti Haloseen, vaan toisti olevansa edelleen erittäin tyytyväinen tämän toimintaan.

Ei ajankohtaista miettiä ehdokkuutta

Siimeksen mukaan ei ole ajankohtaista ottaa kantaa siihen, aikooko hän itse asettua ehdolle presidentinvaaleissa. Hänestä oikea aika miettiä vasemmistoliiton presidenttiehdokasta on vuoden 2005 syksyllä.

Siimes kertoi Lauantaiseurassa ymmärtävänsä hallituksen hajasijoittamispolitiikkaa. Hänen mielestään on hyvä ajatus, että valtion virkoja siirretään pois pääkaupunkiseudulta, kun viroissa olevat suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle. Siimes kertoi tukevansa hallitusta näissä toimissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.