Mainos

SDP:n puoluesihteeri Paananen lähtee ehdolle EU-vaaleihin

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen lähtee puolueensa eurovaaliehdokkaaksi.

SDP:n puoluehallitus nimesi Paanasen ehdolle tänään. Paananen aikoo jatkaa myös puoluesihteerinä, mikäli hän tulee valituksi molempiin tehtäviin eli saa ennen vaaleja pidettävässä puoluekokouksessa jatkokauden.

Myös puheenjohtaja Jutta Urpilainen myöntää pohtineensa EU-vaaliehdokkuutta. Hän sanoo kuitenkin halunneensa keskittyä asioiden hoitoon Suomessa.    

SDP julkisti tänään EU-vaaliohjelmansa. Puolue on valmis lisäämään talouspolitiikan koordinaatiota EU:ssa rahoitusmarkkinoiden vakauden ja sääntelyn parantamiseksi. Velkojen yhteisvastuu ei ole kuitenkaan hyväksyttävissä, ja budjettivalta on pidettävä kansallisilla parlamenteilla.

SDP haluaa käyttöön myös rahoitusmarkkinaveron ja työaikadirektiivin, joka suojaisi ylitöiltä mutta antaisi myös vähimmäistyöajan turvaa. Ammattiyhdistysliikkeelle SDP ajaa EU-tason kanneoikeutta.

SDP painottaa ohjelmassaan myös arktisen osaamisen kehittämistä. Venäjän ja EU:n yhteistyön on perustuttava keskinäiselle kunnioitukselle ja kansainvälisen oikeuden kunnioittamiselle. EU:n on tuettava demokratiakehitystä Venäjällä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.