Mainos

SDP:n puheenjohtajatrilleri: Perjantain äänestyksestä tulossa tiukka

SDP:n puheenjohtajakisasta on tulossa äärimmäisen tiukka. Puheenjohtajaehdokkaat Jutta Urpilainen ja Antti Rinne ovat tavanneet jo aamupäivän aikana kannattajaryhmiään ennen varsinaisen puoluekokouksen alkua.

Haastajan tukijoiden mukaan Rinteellä on kasassa niukasti yli puolet 500 puoluekokousäänestä. Tukensa Antti Rinteelle on luvannut 252 kokousedustajaa.

Arvioiden mukaan noin 80 edustajaa ei ole kertonut kantaansa tai ei ole vielä tehnyt valintaansa.

Urpilaisen kannatus on kasvanut puoluekokouksen lähestyessä, erityisesti hänen esiintymistään A-Studiossa ja Demokraatti-lehden tilaisuuksissa on kehuttu.

Molempien ehdokkaiden leiristä vakuutetaan, että esiintyminen puoluekokouspaikalla ratkaisee paljon. Antti Rinne ja Jutta Urpilainen pitävät ehdokaspuheensa kokousväen edessä huomenna aamulla kello yhdeksestä eteenpäin. SDP:n seuraavan puheenjohtaja on tiedossa äänestyksen jälkeen arviolta klo 11 maissa.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman odottaa tiukkaa kisaa.

- Nyt ei työväentalonenä haista miten tässä käy.

Backman mukaan ehdokkaiden kannattaa jo nyt alitajunnassaan valmistautua siihen, että kumpikaan ei saa selkeää enemmistöä.

Etukäteen osa demareista on ollut huolissaan siitä, puheenjohtajakisa repii puolueen rivejä. Erityisesti sosiaalisssa mediassa kannattajien tunteet ovat käyneet kuumina. Uuden puheenjohtajan pitääkin nopeasti yhdistää rivit ja saada hävinneen ehdokkaan kannattajat mukaan puolueen toimintaan.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.