Mainos

SDP:n puheenjohtajapeli käynnistyi

SDP:n puheenjohtajapeli pääsee toden teolla käyntiin ensi viikolla.

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen ilmoitti eilen jäävänsä odotetusti syrjään puolueen puheenjohtajakisasta. Tästä eteenpäin katseet kääntyvät väistyvästä puheenjohtajasta uusiin ehdokkaisiin.

Toistaiseksi vain Arja Alho on suoraan kertonut olevansa ehdolla SDP:n johtoon kesän puoluekokouksessa. Esimerkiksi ennakkosuosikikin viittaa kantava puoluesihteeri Eero Heinäluoma kertoo ainakin muodon vuoksi vielä pohtivansa asiaa.

SDP:n ministereiltäkin on lupa odottaa selvää vastausta vasta myöhemmin. Valtiovarainministeri Antti Kalliomäen empimisen on tulkittu tarkoittavan kisasta vetäytymistä. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan on veikattu lähtevän kisaan mukaan. Myös työministeri Tarja Filatovin odotetaan ilmoittavan olevansa käytössä tehtäviin, tosin kumpikaan ei vielä kerro kantaansa suoraan.

Jos ennakkosuosikki Eero Heinäluoma valittaisiin, myös puoluesihteerin paikalle tullee riittämään ehdokkaita. Toistaiseksi ehdolle on ilmoittautunut ainakin kansanedustaja Säde Tahvanainen. Puoluekokous valitsee uudet demarijohtajat kesäkuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.