Mainos

SDP:n puheenjohtajakiertue alkoi Tampereelta

Eero Heinäluoman paikalle SDP:n johtoon pyrkii peräti yhdeksän ehdokasta, mikä tekee puheenjohtajakiertueesta raskaan ja hankalasti seurattavan. Ehdokkaat itse arvioivat tänään Tampereella, että puheenjohtajan valintaan vaikuttavat sekä mielikuvat että osaaminen.

Puheenjohtajapaneelissa ilmeni, että ehdokkaat ovat selvästi kahdessa leirissä suhtautumisessa siihen, mitä SDP:n tulisi tehdä, jos nykyinen hallitus kaatuisi esimerkiksi tekstiviestikohuun. Ehdokkaista Kimmo Kiljunen oli ehdottomasti uusien vaalien kannalla, vaikka vaalit kertoisivat maan olevan poliittisessa kriisissä.

Ilkka Kantola tarjoaisi puheenjohtajalle mahdollisuuden selvittää, voitaisiinko hallituspohjaa muuttaa. Niin ikään Pia Viitanen harkitsisi hallituspohjan muuttamista, jos hallitusohjelma muutettaisiin sosiaalidemokraattiseen suuntaan. Muut ehdokkaat olivat valmiit odottamaan seuraavia säännönmukaisia eduskuntavaaleja ja lähtemään hallitukseen vaalivoiton kautta.

Miksi juuri minä olisin paras?

Ehdokkaat saivat myös arvioida itse, miten kukin eroaa kilpailijoista. Pia Viitanen kehui, että hänen miehensä on todennäköisesti aina äänestänyt sosiaalidemokraatteja. Tarja Filatov pääsi panemaan paremmaksi, kun hän huomautti, että hän on saanut miehensä käännytetyksi kokoomuslaisesta sosiaalidemokraatiksi.

- Kaikissa on vahvuuksia ja kaikissa on heikkouksia ja sitten puoluekokous valitsee sen linjan., pohtii Tarja Filatov.

- Minä uskon että ratkaisu tehdään siellä salissa. Ja siinä voisi sitten osoittaa puhetaitoa ja osaamista ja muuta, Jouko Skinnari uskoo.

- Olen saanut palautetta että tätä kautta vois saada jotakin uutta puolueeseen kun valitaan tyyppi joka on vasta tullut jäseneksi. Että tää voi olla uhka ja mahdollisuus puolueelle, Ilkka Kantola arvioi.

- Minä olen se ehdokas, jolla on eniten kokemusta puheenjohtajaehdokkuudesta, sanoo Erkki Tuomioja.

- Minulla taas on sopiva annos kokemusta ja uutuuden viehätystä, esittelee itseään puolestaan Miapetra Kumpula-Natri. Hän myös muistutti, että lisäksi "meitä on kaksi". Tällä Kumpula-Natri viittasi pyöristyvään vatsaansa.

- Moni ajattelee että minä olen hiljaisin, mutta se johtuu siitä että olen ainoa varapuhemies ja joudun kuuntelemaan näitä muita, leukailee Johannes Koskinen.

Jutta Urpilainen puolestaan luonnehti itseään rohkeaksi, kun hän oli ehdokkaiden kuopuksena lähtenyt mukaan puheenjohtajakilpaan.

Ehdokkaat kiertävät yhteisellä kiertueella 20 tilaisuudessa eri puolilla maata. Jokainen ehdokas lupasi pysyä mukana loppuun saakka. SDP:n uusi puheenjohtaja valitaan Hämeenlinnan puoluekokouksessa kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.