SDP:n linjaukset pysyivät puoluejohdon näpeissä

Sosiaalidemokraattisen puolueen poliittiset linjaukset pysyivät nuorentuneen puoluejohdon näpeissä lauantaina Helsingissä päättyneessä puoluekokouksessa.

Kokousedustajat kaatoivat puoluejohdon tahdon mukaisesti muun muassa maakuntien miesten ajaman metropolihallinnon laajentamisen muihinkin kasvukeskuksiin.

– Hold your horses, hillitsi kokousväkeä puolueen ykkösvarapuheenjohtajaksi valittu asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru, joka hallituksessa valmistelee pääkaupunkiseudulle suunniteltua metropolihallintoa.

Risto Koivisto Tampereelta ihmetteli, miten puolue pärjää syksyn kunnallisvaaleissa, jos ei ole tarjota muuta kuin vahvan peruskunnan malli.

Yhtä köpelösti kävi vanhan rauhanaktivistin Thomas Wallgrenin esitykselle, että EU:n nopean toiminnan joukkojen kehittäminen pistettäisiin jäihin odottamaan EU:n puolustuspolitiikan linjauksia. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan kompromissimuotoilun mukaan joukkojen käyttö on mahdollistettava.

Uuden puoluesihteerin Reijo Paanasen esityksestä viitisenkymmentä aloitetta siirrettiin ajanpuutteen takia käsiteltäväksi puoluevaltuustossa.

Tuomioja kävi puolustamassa kokousväelle aikeita lähettää Horneteja valvomaan sotilasliitto Naton jäsenenä olevan Islannin ilmatilaa.

-On luonnollista, että Suomi ja Ruotsi ovat valmiita selvittämään mahdollisuudet yhdessä osallistua tähän ilman, että se, että täysin armeijaton Islanti on myös Naton jäsen, voi muodostua esteeksi, Tuomioja sanoi.

Urpilainen puhui lämpimästi yrittäjistä

SDP:n puheenjohtaja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen puhui viimeisen kokouspäivän linjapuheessaan lämpimästi yrittäjistä.

Hän korosti yritysverotuksen pitämistä kilpailukykyisenä. Suomessa tarvitaan hänen mukaansa onnistuneeseen suhdannepolitiikkaan nojaavaa kestävää kasvua ja työllisyysasteen nostamista.

Kasvun vaatimaan aktiiviseen elinkeinopolitiikkaan kuuluu Urpilaisen mielestä myös verokannustin, jolla houkuteltaisiin sijoituksia kasvuyrityksiin.

Sen sijaan verojen kierrolle ja harmaalle taloudelle Urpilainen halusi nollatoleranssin.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 26.5.2012)

Lue myös:

    Uusimmat