SDP:n Laitinen: Posti, tielaitos ja VR unohtaneet perustehtävänsä

SDP:n puoluesihteeri Kari Laitinen arvostelee postia, rautateitä ja tielaitosta siitä, että ne ovat unohtaneet perustehtävänsä palvelujen tuottajina. Henkilöstön vähentämisestä ja organisaation uudistamisesta on tullut pakkomielle, ja markkamääräiset tulostavoitteet jyräävät alleen muut tehtävät, Laitinen sanoi tänään Vaasassa.

-Kärjistäen voidaan sanoa esimerkiksi postin saneerausten edenneen jo niin pitkälle, että jakelutoiminta vain vähän haittaa enää organisaation toimintaa, hän piikitteli.
Laitinen kyseli myös, onko henkilöstön vähentämisellä ja huonoon kuntoon päästetyllä rataverkolla jotakin osuutta viime kuukausien junaonnettomuuksiin.

Tielaitoksen organisaatiouudistus ontuu Laitisen mielestä taas sen vuoksi, että varsinkin suoritustason työntekijät joutuisivat joustamaan omista työpaikoistaan.
-Ellei tätä epäkohtaa oteta riittävästi huomioon, liikennelaitosten organisaatiouudistukset eivät lepää tukevalla pohjalla, olipa kyse sitten postiliikenteestä, rautateistä tai tielaitoksesta, hän sanoi.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat