Mainos

SDP:n Kimmo Kiljunen kannattaa maksutonta päivähoitoa

Kansanedustaja Kimmo Kiljusen mukaan päivähoitomaksut kuormittavat nuoria perheitä liikaa. Kiljusen mukaan siirtyminen Ruotsin malliin päivähoitomaksuissa helpottaisi monia vanhempia.

- Monilla perheillä on asuntolainat, opintolainat ja vielä pieniä lapsia päälle, joista maksetaan suuria päivähoitomaksuja. Meillä on peruskoulu maksuton, miksi me emme luo päivähoitoa myös maksuttomaksi, kyselee Kiljunen.

Päivähoidon maksuttomuuden edistäminen on osa Kiljusen kymmenen kohdan listaa asioista, joita aikoo ottaa esiin SDP:n puheenjohtajakilvan aikana.

Kimmo Kiljunen jatkoi MTV:n Huomenta Suomen sarjaa, jossa tutustutaan SDP:n puheenjohtajaehdokkaisiin

Kiljusen mukaan suurimpiin haasteisiin Suomen lähitulevaisuudelle kuuluvat muun muassa ikääntyminen, köyhyys ja monikulttuuristuminen.

Kiljusen mukaan ikääntyneet kaipaisivat samanlaisia järjestelyjä kuin lapsiperheille on jo järjestetty.

- Äitiysneuvolat ovat olleet loistava innovaatio ennaltaehkäisevän terveydenhuollon saralla, ikäihmiset tarvitsevat sellaisen nyt, ikäihmisten neuvolan, kuvaa Kiljunen.

Kulut näihin suuriin muutoksiin Kiljunen rahoittaisi varainsiirtojärjestelmän verouudistuksilla

SDP:n puheenjohtajaehdokkaiden seuraava vierailu MTV:n Huomenta Suomessa on huomenna, jolloin linjauksiaan valottaa Mia-Petra Kumpula-Natri ja Ilkka Kantola.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.