Mainos

SDP:n kenttäväki tyytyväisintä maahanmuuttopolitiikkaan

SDP:n kenttäväki on kolmesta suurimmasta puolueesta tyytyväisin Suomen tämänhetkiseen maahanmuuttopolitiikkaan. SDP:n kenttäväestä lähes puolet on sitä mieltä, että Suomen maahanmuuttopolitiikka on sopivaa.

Kokoomuksen ja Keskustan aktiiveista enemmistö on sitä mieltä, että maahanmuuttopolitiikka on nykyisellään liian löyhää. Tulokset selviävät MTV:n uutisten teettämästä kyselystä.

- Mielestäni maahanmuuttokriittisyys on nyt rinnastettu maahanmuuttovastaisuuteen. En missään nimessä halua, että SDP viestittää sitä ulospäin, toteaa SDP:n Helsingin piirihallituksen varapuheenjohtaja Heta Välimäki.

Kokoomuksen ja Keskustan piirissä esimerkiksi kotouttamisen kustannukset ja perheiden yhdistäminen ovat asioita, joihin maahanmuuttopolitiikassa pitäisi kiinnittää enemmän huomiota.

Kokoomuksen kenttäväki oli kriittisin maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. 66 prosenttia on sitä mieltä, että se on liian löyhää, ja vain joka neljäs pitää sitä sopivana.

- Ehkä Suomen maahanmuuttopolitiikka on hieman liian löysää, että meidän pitäisi siihen miettiä vähän tarkemmin kriteerejä, ja myöskin miettiä sitä, että millä tavalla meillä sitten resurssit riittää tähän kotouttamiseen, pohtii Kokoomuksen Pohjois-Karjalan piirihallituksen puheenjohtaja Aulikki Sihvonen.

Keskustan piirissä maahanmuuttopolitiikkaa pitää liian löyhänä 60 prosenttia. Joka kolmannen mielestä se on kuitenkin sopivaa.

- Minulle on esimerkiksi epäselvää se, että kuinka iso perhe tänne voi tulla ja mikä katsotaan perheeksi. Mitä selkeämmät pelisäännöt ja ohjeistukset tästä asiasta on olemassa, niin sitä helpompi se on kansalaistenkin hyväksyä, sanoo puolestaan Keskustan Pirkanmaan piiritoimikunnan jäsen Reijo Lehtonen.

Maahanmuutto tärkeimpiä vaaliteemoja

Yhtenäisen linjan ollessa nyt selvästi hakusessa, SDP korostaa varsinaisen maahanmuuttopolitiikan sijaan työmarkkinakysymyksiä.

- Mielestäni tärkeintä olisi nyt kiinnittää huomiota näihin työmarkkinakysymyksiin ja siihen että valvotaan enemmän, ettei pääse syntymään kaksia työmarkkinoita. Ja pitää kiinnittää huomiota siihen, että kaikkiin työntekijöihin noudatetaan samoja työehtoja, korostaa SDP:n Heta Välimäki.

Puolueiden kenttäväki on yleisesti sitä mieltä, että maahanmuutto tulee olemaan seuraavissa eduskuntavaaleissa yksi tärkeimmistä teemoista.

- Tämä on jo tässä vaiheessa herättänyt paljon keskustelua, ja puolueiden välille on saatu jonkin verran eroja, niin tämä varmasti tulee olemaan yksi niistä merkittävistä vaaliteemoista, arvioi Keskustan Reijo Lehtonen.

MTV:n kysely tehtiin huhtikuussa kolmen suuren puolueen piiriaktiiveille, vastaajia oli noin 500.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Pekko Ylösen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.