Mainos

SDP:n kannatus ennätyslukemissa

Sosiaalidemokraattien kannatus on tuoreen kyselytutkimuksen mukaan noussut kesäkuussa vaalikauden korkeimpiin lukemiin, 24,7 prosenttiin.

Kolme suurinta puoluetta ovat lisänneet kannatustaan alkukesän aikana. Sosiaalidemokraattien kannatus on tuoreen mielipidemittauksen mukaan noussut vaalikauden korkeimpaan lukemaan.

SDP:tä kannattaa nyt 24,7 prosenttia äänestäjistä. Puolueen kannatus on ollut yhtä korkealla vain vuoden 2000 helmikuussa. Nousua toukokuusta on 0,2 prosenttiyksikköä.

Väli-Suomen sanomalehtien teettämässä gallupissa keskusta sai 23,7 prosentin ja kokoomus 21,2 prosentin kannatuksen. Keskustan kannatus on noussut toukokuusta 0,3 ja kokoomuksen 0,6 prosenttiyksikköä.

Pienemmät puolueet ovat menettäneet hieman asemiaan. Vasemmistoliiton kannatus putosi kesäkuussa 0,5 prosenttiyksikköä 9,4 prosenttiin. Saman verran pieneni kristillisdemokraattien kannatus, joka on nyt 4,0 prosenttia. Oppositioon siirtyneet vihreät ovat pitäneet kannatuksensa miltei ennallaan 8,9 prosentissa. RKP:n kannatus on 4,9 ja perussuomalaisten 0,9 prosenttia.

Suomen Gallup haastatteli tutkimusta varten kesäkuun aikana 2300 äänestysikäistä suomalaista. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.