Mainos

SDP:n kampanjapäälliköt: Linjapuheen tunnelma ratkaisee

SDP:n puoluekokouksen toinen päivä on meneillään Seinäjoella.

MTV:n politiikan toimittaja Mari Haavisto kertoi aamun Huomenta Suomessa, että tunnelma puoluekokouksessa on erittäin kutkuttava. Sekä SDP:n istuva puheenjohtaja Jutta Urpilainen että ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne tapasivat sekä omia että vastapuolen kannattajiia myöhään yöhön asti.

Rinteen kampanjapäällikkö Vesa Mauriala uskoo, että moni päättää kantansa tulevasta puheenjohtajasta vasta ehdokkaan linjapuheen kuultuaan.

- Tällaisia henkilöitä on arviolta kuutisenkymmentä, jotka saattavat siirtyä vielä kummalle puolelle tahansa. Mutta jossittelu ei enää tässä vaiheessa auta, vaan jokainen äänestäja tekee oman päätöksensä tuolla äänesyskopissa jo aamupäivän aikana, toteaa Mauriala.

Samoilla linjoilla on Jutta Urpilaisen kampanjapäällikkö Tage Lindberg. Hän uskoo, että yön aikana kannatuksissa on tapahtunut pientä liikehdintää, mutta jokainen tekee lopullisen äänestyspäätöksensä vasta linjapuheen jälkeen. 

- Kyllä se linjapuhe on ennenkin ollut merkittävässä asemassa siinä, kun puheenjohtajaa on valittu. Jos se massa, joka liikkuu vielä puolelta toiselle on suuri, linjapuheen merkitys voi olla erittäin ratkaiseva, sanoo Lindberg.

Seinäjoella on paikalla noin 500 puoluekokousedustajaa.

- Puheenjohtajaehdokkaan linjapuhe on sellainen, joka suunnataan nimenomaan omalle väelle. Se on tavallaan tällainen kansanliikepuhe. Nyt on kyse siitä, että puhutaan SDP:n jäsenille ja päättäjille siitä, mikä tämän puolueen rooli oikein on. Tämä on siis hyvin pitkälle tunne- ja tunnelmapuhe, kuvaa Mauriala.

Lindberg paljastaa, että Urpilaisen puheessa on juuri sitä tunnetta, joka lataa tunnelman koko saliin.

- En nyt viitsi sen enempää paljastaa yksityiskohtia, mutta onhan sitä tietenkin hierottu aika paljonkin, Lindberg hehkuttaa.

Maurialan mielestä Urpilainen puolestaan voitetaan puheella, jossa nimenomaan kerrotaan, kuinka tämä kansaliike ja kannatus saataisiin nousuun.

Puheenjohtajavaalin tuloksen arvellaan tällä hetkellä selviävän ennen puolta päivää. 


 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.