Mainos

SDP:n Kalliomäki kehottaa malttiin työmarkkinapuheissa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kalliomäki kehottaa hallitusta ja työmarkkinaosapuolia varomaan liian jyrkkiä kannanottoja työmarkkinoita koskevissa kiistoissa.

Antti Kalliomäki

Kalliomäen mukaan keväällä käynnistynyt nokittelu "hallituksen yhden osapuolen" ja työmarkkinajärjestöjen välillä lähenee pistettä, jonka jälkeen paluu täysipainoisen yhteistyön tielle voi kohtalokkaasti vaikeutua.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistön kannattamat työsopimuslain yleissitovuutta sekä työttömyysturvan ja eläketurvan leikkauksia koskevat esitykset ovat saaneet palkansaajajärjestöt asettamaan niiden hylkäämisen tupon ehdoksi.

Kalliomäki varoittelee, että yhteistyön rakoilu tarkoittaisi perusteellista tarkistuspistettä myös hallituksen talous- ja finanssipolitiikassa, jonka turvallinen eteneminen nykymuodossaan edellyttää kattavaa tulopoliittista kokonaisratkaisua työmarkkinoilla. -On siis aika kaikkien osapuolten sekä hallituksessa että työmarkkinoilla mennä itseensä ja miettiä, mitä milloinkin on viisasta sanoa tai tehdä. Ei ole väärin kohdentaa tätä ohjetta erityisesti kokoomuspuolueen suuntaan, vaikka syytä on niin sysissä kuin sepissä Kalliomäki sanoi.

Rovaniemellä, Sodankylässä ja Kemijärvellä puhuneen Kalliomäen mielestä Lipposen toisen hallituksen ja työmarkkinaosapuolten yhteistyön historia ei toistaiseksi sisällä suuria voittoja. Suuri tappio tällä tiellä voisi Kalliomäen mukaan johtaa myös hallituspolitiikan perusteiden uuteen pohdintaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.