Mainos

SDP:n Heinäluoma sivaltaa Stubbia: Hyvä kapteeni puolustaa omaa joukkuettaan

SDP:n Eero Heinäluoma arvostelee pääministeri Alexander Stubbin tapaa moittia johtamaansa hallitusta. Myös vihreiden Pekka Haavisto ja SDP:n Antti Rinne moittivat Stubbia.

Stubbin entinen ministeri, vihreiden Pekka Haavisto jäi kaipaamaan pääministeri Stubbilta itseltään päättäväisyyttä vaalikauden suurissa päätöksissä, esimerkiksi sotessa.

Stubb sanoi Financial Times -lehden haastattelussa, että hallituksesta on aina puuttunut joukkuehenkeä. Pääministeri kuvailee neljää viime vuotta hallituksessa suorastaan traumaattiseksi kokemukseksi.

Vaalikentältä tavoitettu Heinäluoma muistuttaa, että pääministerillä on eniten valtaa ja myös vastuuta vaikuttaa hallituksen toimintaa.

Heinäluoma vertaa pääministerin roolia urheilujoukkueen kapteeniin.

- Jokaisen joukkueenjohtajan on hyvä puolustaa omaa joukkuettaan ja se on tie menestykseen. Jos se joukkueen henki heikkenee, maaleja tulee vähemmän, ja se on ollut tämänkin hallituksen ongelma. Kun henki on heikentynyt, maaleja on tullut vähemmän, Heinäluoma kommentoi. 

Haavisto: Pääministeri sorvaa ratkaisun

Vihreiden kansanedustaja, entinen Stubbin hallituksen ministeri Pekka Haavisto sanoo, että väistyvä Stubbin hallitus sortui loppumetreillä yhteispelin puutteeseen. Haavisto jäi kaipaamaan Stubbilta itseltään päättäväisyyttä vaalikauden suurissa päätöksissä, esimerkiksi sotessa:

- Joskus tuli mieleen, että jotain urheilujohtamisen kikkoja kokeiltiin, mutta itse ajattelin, että pääministeri on asiajohtaja ja jos on vaikea asia - sote-uudistus tai tällainen, viime kädessä pääministeri kokoaa paperit pöydälleen ja sorvaa ratkaisun ja sitten lähdetään joko yhdessä eteenpäin tai ei ollenkaan. Siinä tulee se johtajuuden dilemma, Haavisto muotoili MTV Uutisille kokemuksiaan Stubbista johtajana.

Haavistolla on Stubbista paljon hyvääkin sanottavaa.

- Hän on erittäin kansainvälinen ja oli esimerkiksi ulkomaankauppaministerinä hyvä. Mutta poliitikkona voin sanoa, että nousut ja laskut pitää kokea, poliitikkokin vahvistuu, jos joskus joutuu sen aallonpohjan kautta menemään.

Vihreät jätti Stubbin hallituksen viime syksynä hallituksen myönnettyä ydinvoimaluvan Fennovoimalle.

Rinne: Ei ihan tehtäviensä tasalla

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) moittii Stubbin kykyä ratkaista ongelmia.

- Aina kun on jonkinlainen ongelma edessä, se pitää pystyä ratkaisemaan. Jos siitä syntyy kuva, että on traagista, niin se osoittaa, ettei ihan ole tehtäviensä tasalla, Rinne sanoi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.