Mainos

SDP:n Heinäluoma patistaa hallitusta työllisyystalkoisiin

SDP:n puoluesihteeri Eero Heinäluoma sanoo, että hallituksen olisi painotettava työllisyyden hoitoa budjettiriihessä. Nykyiseen hallituksen strategiaan olisi Heinäluoman mukaan saatava rytminvaihdos.

-Jos hallitus tekee työllisyystalkoissa oman osuutensa, sen puhevalta on myös edessä olevalla tulokierroksella selvästi suurempi, Heinäluoma huomauttaa.

Hänen mukaansa työllisyyttä tukeva budjetti tarvitsisi rinnalleen työllisyyttä tukevan tuloratkaisun, jossa palkansaajien ostovoimaa parannetaan ja uusien työpaikkojen synty mahdollistetaan.

-Hallitus ei voi vain asettaa vaatimuksia muille yhteiskunnan osapuolille, vaan sen tulee omalla toiminnallaan näyttää mallia työllisyydestä huolehtimisessa, Heinäluoma vaatii.

Työllisyysmäärärahoja olisi hänen mielestään lisättävä selvästi budjettiriihessä.

Veropolitiikassa tehtäviä päätöksiä on arvioitava tarkasti myös lähitulevaisuuden työllisyyden kannalta, Heinäluoma sanoo. Hänen mukaansa veroratkaisuilla olisi tähdättävä työllisyyden tukemiseen, oikeudenmukaiseen tulonjakoon ja tulokierroksen tukemiseen.

Sosiaalidemokraatit lähtevät siitä, että eläkeläisten sairausvakuutusmaksua alennetaan aikaisemmin sovitulla tavalla, Heinäluoma sanoo. Tästä on hänen mukaansa tulossa myös hallituksen toiminnan uskottavuuskysymys.

-Hallituksen on omassa toiminnassaan pidettävä huolta eri väestöryhmien oikeudenmukaisesta kohtelusta. Heinäluoma kertoi budjettinäkemyksistään tänään Helsingissä pitämässään puheessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.